Magazin > Lepota & telo
25 ogledov

Sezujte se brez sramu

Poletna vročina povzroča potenje, to pa v čevljih ustvarja neprijetne vonjave. ( Žurnal24 main
Neprijeten vonj stopal lahko preprečite tudi s posebnimi nogavicami.

Nanotehnologija je prisotna tudi pri preprečevanju neprijetnega vonja stopal. Na spletu je namreč tudi pri nas moč dobiti posebne nogavice z nanodelci, ki preprečujejo potenje. Za par boste odšteli približno deset evrov.

Neprijeten vonj stopal in obutve, ki nastane zaradi potenja ob visokih temepraturah, sicer lahko preprečite ali vsaj omilite z nekaj preprostimi ukrepi.

Antiseptično milo 3 evre
Najpomembnejša sta redna nega in umivanje stopal. Ker velikokrat to sredi dneva preprosto ni mogoče, čas svežine lahko podaljšate z antiseptičnim milom, ki zavira razvoj bakterij in s tem neprijetnega vonja. To je učinkovita in poceni rešitev, saj boste za antiseptično milo odšteli le nekaj evrov.

Naravno s čajevcem. Neprijetnega vonja stopal se lahko znebite tudi s pomočjo olja iz listov avstralskega čajevca, ki deluje antiseptično. Preprečuje in zdravi tudi glivice ter zavira razvoj bakterij in virusov. Olje lahko kupite v lekarnah in drogerijah, cene za deset mililitrov pa se gibljejo okrog deset evrov.

Antiperspiranti 10 evrov
Neprijeten vonj lahko preperečite tudi tako, da odpravite njegov vzrok – potenje. To lahko storite z uporabo močnih krem, pudrov ali sprejev z učinkom antiperspiranta. Ti omejijo potenje vsaj za nekaj časa, vendar jih vedno kombinirajte z antiseptičnim milom in rednim umivanjem, izogibajte pa se uporabi nogavic iz sintetičnih materialov. Najboljše so bombažne.

Antibakterijski vložki 10 evrov
Kadar morate kljub visokim temperaturam nositi zaprte čevlje, v katerih noga ne diha, si lahko pomagate z antibakterijskimi vložki, ki jih lahko kupite v športnih trgovinah. Kadar se pojavi neprijeten vonj, jih je treba zamenjati. Nekatere vrste obutve so že same po sebi antibakterijsko obdelane, zato bodite ob nakupu pozorni na to.

Dezinfekcijske blazinice 15 evrov
Za obutev je treba poskrbeti tudi po oziroma pred uporabo, saj mora biti suha in čista, da se v njej ne bi razvijale bakterije. To lahko storite s posebej za to namenjenimi dezinfekcijskimi blazinicami, ki jih vstavite v čevlje, kadar jih ne uporabljate. Zanje boste odšteli okrog 15 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.