Magazin > Lepota & telo
78 ogledov

Shujšajte z ananasom

Ananas Shutterstock
Ananas - zdravju koristen, okusen, poleg tega pa tudi pravi mali kozmetični čudež. Telo nahrani od znotraj in zunaj.

"Za pozitivne učinke ananasa na postavo je zaslužen encim bromelain, ki ga ima ananas ogromno. Našemu zdravju pomaga na dva načina: v črevesju razgradi trpežne beljakovinske ovojnice bakterij in naredi konec s črevesnimi glistami, poleg tega pa beljakovine iz hrane razgrajuje na aminokisline," je povedala Tina Zdjelar, ustanoviteljica koncepta Smooth.

Aminokisline nato prehajajo brez težav skozi črevesno steno v krvi obtok, na svojem potovanju skozi ožilje pa nosijo s seboj še številne mikroelemente kot so: železo, cink, baker, mangan. Bromelain torej pospešuje raztapljanje maščob ter odvajanje vode iz telesa. 

Za čisto kožo

Ima pa bromelain tudi druge pozitivne učinke:

  • prodira tudi skozi kožo; ananasov sok namažemo na starostne pege in te sčasoma pobledijo ali celo povsem izginejo,
  • znižuje krvni tlak in pomaga razkrajati obloge na notranjih stenah žil, 
  • encim preprečuje strjevanje krvi (razgrajuje krvne strdke) in tako izboljšuje prekrvavitev.

"Poleg tega je v rumenem sočnem mesu še obilica vitaminov in mineralov. Vsebuje veliko biotina, vitaminov E, B12 in C ter več kot 15 vrst mineralnih snovi. Sveži ananas deluje odvajalno ter pomaga pri prebavnih težavah. Ananas je pravi kozmetični čudodelnik, ki od zunaj in znotraj hrani kožo, ohranja njeno vlažnost, jo obnavlja in čisti. Dokazano upočasnjuje njeno staranje, jo pomlajuje in ji vrača sijaj in elastičnost," dodaja sogovornica.

Še opozorilo: nekoliko trd sadež vsebuje kislino, ki lahko škoduje zobem in želodcu, zato se vsi, ki imate težave s tem, raje sladkajte s popolnoma zrelimi plodovi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.