Magazin > Lepota & telo
41 ogledov

Shujšate za šest kilogramov

Če bo šlo od začetka malo težje, bo šlo z nekaj vztrajnosti kmalu hitreje in laž Žurnal24 main
Kdor shujša za šest kilogramov, je veliko naredil za zdravje svojega srčnožilnega sistema, so pokazale zadnje avstralske raziskave.

Imunski sitem je pri ljudeh s čezmerno telesno težo vednu v stanju alarma, zato v kri pošilja celice, ki v telesu povzročijo vnetja, ta pa sprožijo pojav bolezni kakršen je diabetes in srčnožilne bolezni. Do tega odkritja so po študiji na skupini pretežkih ljudi prišli znanstveniki na avstralskem inštitutu Garvan v Sydneyu.

Pozdravite telo z izgubo kilogramov
Na srečo lahko vnetne procese v telesu zaustavite in preprečite, da se ponovno pojavijo. to lahko po mnenju avstralskih znanstvenikov storite že tako, da izgubite šest kilogramov odvečne teže. telo se bo že na tako majhno izgubo odzvalo takoj, počutili se boste bolje, obenem pa ste lahko prepričani, da boste tudi bolj zdravi. Vnetje se bo zmanjšalo, z njim pa možnost za pojav bolezni. Za vse, ki so občutno pretežki je vsakih šest kilogramov torej velik korak k zdravi teži in življenju brez zdravstvenih skrbi, za marsikoga pa bo že prvih šest izgubljenih kilogramov popolnoma dovolj.

Šibko telo ovira izgubo teže

Prav ti vnetni procesi v telesu tudi ovirajo hitro izgubo telesne teže. Bolj ko je imunski sistem dejaven na napačen način, bolj otežuje hujšanje, so pokazali izsledki raziskav. Toda ne dovolite, da vas to odvrne od načrtovane izgube kilogramov! Če bo šlo od začetka malo težje, bo šlo z nekaj vztrajnosti kmalu hitreje in lažje. S povprečno zdravo dieto boste v dveh mesecih, najverjetneje pa še prej, zagotovo dosegli zastavljenih minus šest. Vaše telo vam bo hvaležno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.