Magazin > Lepota & telo
26 ogledov

Sijoči lasje, odsev zdravega življenja

Žurnal24 main
Eden od naravnih ženskih atributov so prav gotovo negovani in sijoči lasje. Se do zdravih las lahko pride le z osnovno nego ali je za to potrebno še kaj več?
Osnovna nega
Prvi korak pri negi las je redno umivanje. Da bi preprečili čezmerno maščenje lasišča, lase umijte vsaj dvakrat na teden, če pa se vaši lasje mastijo hitreje, jih lahko umivate vsak dan. Pri izbiri šampona upoštevajte svoj tip las, vselej pa izberite nežen, pH-nevtralen šampon. Veste, kako poteka pravilno umivanje las? Najprej si lase razčešite in jih nato rahlo zmočite. Malo šampona nanesite v dlan, ga razredčite z malo vode in nanesite na lasišče. Nadaljujte z nežno masažo in pustite šampon delovati za trenutek ali dva. Držite se priporočil strokovnjakov in las ne šamponirajte dvakrat, saj to povzroča razdraženo in občutljivo lasišče. Če vaši lasje potrebujejo dodatno nego, na lase nanesite balzam, ga pustite delovati in temeljito sperite z las. Ali vašim lasem primanjkuje sijaja? Bodite pogumni in lase izplaknite s hladno vodo. Po končanem umivanju jih zavijte v brisačo in jih, če se le da, posušite naravno. Če si pri sušenju pomagate s sušilnikom, ga nastavite na nizko jakost. Uporabljajte krtače in glavnike iz naravnih materialov, saj so le ti dovolj nežni do lasnih vlaken.

Zdravi lasje so odsev zdravega telesa
Vaši lasje so odsev vašega načina življenja, zato se držite naslednjih priporočil:
– Poslovite se od stresa, saj je prav ta lahko glavni krivec za pojav prhljaja, izgube las in čezmernega maščenja.
– Začnite telovaditi. Napor prek znojenja pospešuje izločanje strupenih snovi iz telesa. Po končani vadbi z las temeljito izmijte znoj.
– Jejte uravnoteženo prehrano, saj bodo vaši lasje močni le, če boste zaužili dovolj proteinov, cinka, železa, žvepla in vitamina B.

Nega problematičnih las
Krhki, premastni ali presuhi lasje potrebujejo posebno nego.
Mastnemu lasišču boste povrnili prvotno ravnovesje s proizvodi, namenjenimi mastnemu tipu las, s katerimi lasišče očistite nežno, a temeljito.
Suho lasišče potrebuje vlago. Poskusite s kombinacijo vlažilnega šampona in negovalne maske, namenjene suhemu lasišču. Lase krtačite z mehko ščetinasto krtačo, saj ta spodbuja lojnice k izločanju maščobe.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.