Magazin > Lepota & telo
39 ogledov

Skrivnosti obstojnega ličenja

Da bodo senčila na vekah obstojnejša, ne nanašajte kreme za obraz na veke. (Foto Žurnal24 main
Zjutraj porabite veliko časa, da se naličite. Že v nekaj urah pa se zgodi, da puder izgubi svojo barvo in prekrivnost, senčilo se nabere v grudicah, sledi šminke pa so razpoznavne samo še v kotičkih ust.

Ne morete pričakovati, da bo vaše ličenje zdržalo prav vse napore, ki ste si jih zadali skozi dan. Obstaja pa kar nekaj trikov, s katerimi lahko podaljšate obstojnost. Obraz najprej dobro očistite in splaknite s hladno vodo. Koža bo po hladni prhi bolj sijoča in napeta. Nato nanesite čistilno mleko ali tonik in dnevno vlažilno kremo. Pri tem pazite, da krema ne bo premastna, saj lahko povzroči neprijetno sijoč videz kože.

Puder je osnova za ličenje
Sprva zakrijte vse nepravilnosti in podočnjake. Najlažje boste to dosegle s korektorjem ali korekturnim svinčnikom, ki pa naj bo svetlejši za en odtenek. Zelo pomembno je, kako nanesete puder. Namen uporabe pudrov je prekriti morebitne nepravilnosti in obstoječe nečistoče. Puder je osnova za vsak make up, preden ga nanesete, je potrebno kožo na puder pripraviti. Vedno ga nanašajte na očiščeno kožo. Tekoči puder nanesite tako, da ga v točkah nanesete na čelo, lica, nos in brado in nato razmažite z gibi navzdol in navzven. Ko ste nanesli tekoči puder, sledi nanašanje pudra v prahu. Puder v prahu je osnova za obstojnost. Lahko uporabite puder v prahu v istem odtenku, kot tekoči puder, ali pa uporabite za odtenek temnejšega.

Sijoče oči skozi ves dan
Da bodo senčila na vekah obstojnejša, ne nanašajte kreme za obraz na veke. Senčila v prahu so obstojnejša kot kremna senčila, vendar je še bolje kombinirati kremne izdelke s tistimi v prahu. Na zgornje veke začrtajte liner z mehkim svinčnikom za oči, nato pa z ozkim čopičem čez to nanesite senčilo za oči v podobni barvi. Tako bo vaš liner obstojnejši. Vododporna maskara bo prav gotovo na trapalnicah ostala dlje kot navadna. Prav tako dobrodošlo je vodoodporno črtalo za oči, ki ga nanesete na notranje kotičke očes.

Fiksirji ličil

Fiksirji ličil so v zadnjem času postali vsakodnevna kozmetika pripadnic nežnejšega spola. Posebna tekočina v spreju, ki vsebuje le naravne sestavine, se nanese na obraz po končanem ličenju. Ličila bodo tako mnogo bolj obstojna. Pri izdelku pa je čudovito prav to, da deluje tudi na cenejših ličilih, ki niso znana po svoji dolgi obstojnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.