Magazin > Lepota & telo
20 ogledov

Slabi čevlji pokvarijo obleko

(Foto: Kobi Levi)
1/7
Žurnal24 main
Izraelski oblikovalec čevljev Kobi Levi razmišlja o tem, da njegovi čevlji ne bi bili več le umetnina.

Kdaj ste ugotovili, da so vaša strast čevlji?
V bistvu že zelo zgodaj. Privlačila me je misel, da lahko na sebi nosiš umetnino, da so oblačila ali obutev več kot nujno potreben kos brez dodatne vrednosti. Ustvarjati sem začel že v srednji šoli, moja prva kreacija pa je bila silhueta čevlja iz ene same žice. Samo ena linija, kot bi lebdeli v zraku.

Od kod navdih?
Kombinacija slike in obutve ustvari nov hibridni dizajn, koncept zaživi, kos obutve postane nosljiva umetnost. Ideja je omogočiti obutvi izjemno preobrazbo, rezultat pa je po navadi humorističen in edinstven vidik obutve. Navdih me spremlja na vsakem koraku, dobim ga v dnevnih življenjskih okoliščinah. Zanimivo je ustvarjati v lastnem oblikovalskem jeziku.

So vaši čevlji nosljivi?
Vsekakor. Vsi kosi so ročno izdelani v mojem ateljeju, vendar za zdaj niso naprodaj. Vidite jih lahko na različnih razstavah. Je pa zanje veliko zanimanja, zato razmišljam, da bi omejeno število izdelal tudi za prodajo. Zdaj je vsake obutve le en par.

Kaj čevlji povedo o človeku, ki jih nosi?
Dobra izbira čevljev pove, da je človek pozoren na podrobnosti in ima smisel za estetiko. Preprosta obleka lahko s pravimi čevlji postane neverjetna, seveda pa tudi obratno, čevlji lahko pokvarijo še tako dobro obleko.

V galeriji ne spreglejte čevljev, ki bodo morda navdušili tudi vas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.