Magazin > Lepota & telo
32 ogledov

Sladki bomboni za lepoto

Lepotni pripravki postajajo okusni. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Beauty candy je nizkokalorična novost, ki obljublja mladostnejši videz kože.

Iz Brazilije v Evropo prihajajo bomboni, namenjeni temu, da vas polepšajo. Gre bombone beauty candy, ki ne vsebujejo sladkorja, maščob, soli in konzervansov, obenem pa ima le nekaj kalorij.

Vitamini in kolagen
Bomboni vsebujejo predvsem veliko umetno ustvarjenih vitaminov (največ je vitaminov A, E in C) in kolagena. Te sestavine naj bi poskrbele za mladosten videz kože in upočasnile staranje. Dodani sta tudi pantotenska in folna kislina. Zaradi takšne sestave je izdelek bliže klasičnim prehranskim dodatkom kot običajnim sladkarijam, zato je z njim treba tudi primerno ravnati. Nikakor ni namenjen otrokom, nujno pa se je treba držati navodil o priporočenem dnevnem vnosu.

Ni nadomestek za sadje
Brazilski prehranski strokovnjaki tudi opozarjajo, da vrečka bombonov nikakor ne more nadomestiti zdravega raznovrstnega načina prehranjevanja. V omejenih količinah tovrstni izdelki naj ne bi bili škodljivi, a čudežev ne gre pričakovati. Proizvajalec izdelek trži skupaj z lepotnim napitkom, ki ima zelo podobne lastnosti. Vrečka bombonov stane približno devet evrov, za zdaj pa ni informacij o tem, ali oziroma kdaj bodo na voljo tudi pri nas; tudi prek spleta jih trenutno ni možno kupiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.