Magazin > Lepota & telo
30 ogledov

Sladki lepotni obredi

Ne samo za obraz, med je prava izbira za nego celega telesa. (Foto: Shutterstock Žurnal24 main
Medena terapija pomaga pri suhi, oslabljeni koži, ki je pod stresom in jo je treba nahraniti. Zadržuje vlago v koži, ki postane prožna in mehka.

"Medena terapija pomaga pri suhi, oslabljeni koži, ki je pod stresom in jo je treba nahraniti. Deluje tudi pri odpravljanju celulita, saj med pospešuje drenažo, odvajanje odvečnih snovi in toksinov," pojasnjuje Mojca Simončič, vodja Wellness centra Balnea v Termah Dolenjske Toplice.

Najprej piling, nato med
Pri negi se uporabljajo naravne učinkovine: med, sol iz Mrtvega morja,

Med bo vaši koži vrnil vlago in elastičnost ter jo nahranil.
Mojca Simončič

mandljevo olje, limona s C-vitaminom in eterično olje.
Pilingu, ki odstrani odmrle celice na koži in odpre pore, sledita masaža s prijetno toplim medom in mešanico naravnih negovalnih učinkovin ter počitek s termooblogo, ki pospeši drenažni in hranilni učinek,” dodaja Simončičeva.

Masko si zmešajte sami
V medu se skrivajo vitamini, minerali in aminokisline, nego pa si lahko privoščite kar v domači kuhinji. Če imate suho kožo, zmešajte dve žlici medu in rumenjak. Masko nanesite na obraz in pustite delovati 15 minut. Dobro sperite z mlačno vodo in vaša koža bo spet sijoča. Za prožno in mehko kožo medu dodajte nekaj kapljic limoninega soka. Nanesite na obraz, pustite delovati nekaj minut in masko odstranite z vato.

Za sijoče in zdrave lase

Zmešajte kozarec tople vode, ki ste mu dodali žličko medu in sok ene limone. Lase umijte kot po navadi, nato pa mešanico enakomerno prelijte po laseh in nežno vmasirajte v lasišče. Namesto balzama lahko uporabite med, ki ste mu primešali oljčno olje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.