Magazin > Lepota & telo
276 ogledov

Slavne Slovenke: Za modo na mesec tudi plača

LJFW
1/7
Saša Despot
Znane Slovenke so nam zaupale, kako so se pripravljale na Teden mode, ki je v Ljubljani potekal prejšni teden, če oblačila za tovrstne dogodke kupijo ali si jih sposodijo in koliko sicer zapravijo za modo.

Ula Furlan: "Teden mode te prisili, da razmišljaš o tem, kaj boš dal nase. Sicer se mi zdi super, da Ljubljanski teden mode malo prevetri naše modno ozračje, v tem smislu, da se zavedamo, kaj damo nase, s kom se družimo, koga gledamo in da počrpamo nekaj inspiracije za preprosti vsakdan. Sama se največkrat oblačim v trgovini Omara in rada podprem tudi slovenske oblikovalce. Danes sem se v 35 minutah uredila sama, drugače pa povsem zaupam planetovi hišni vizažistki Tini Modlic."

Katarina Andrejić | Avtor: Jure Makovec Jure Makovec
Hannah Mancini: "Seveda razmislim, kaj bom oblekla na Teden mode. Kakšen kos si sposodim, danes je to obleka Katarine Andrejić in nakit, kaj pa tudi kupim, a nato nosim še celo sezono. Z veseljem vedno podprem domače oblikovalce."

Doroteja Premužič: "Za tovrstne dogodke dan prej pobrskam po omari, sicer pa sem obsedena z nakupovanjem in si vsak teden kupim kaj novega. Podpiram tudi domače oblikovalce. Na mesec za obleke porabim najmanj petsto evrov."

Danica Lovenjak: "To je res en tak večer, ko je potrebno razmisliti, kaj boš oblekel. Sama se potrudim in v svoje stajlinge vključim tudi domače oblikovalce. Potrebno je slediti modnim smernicam, če smo že na tednu mode. Večinoma so stvari moje, si jih ne sposojam, saj z oblikovalci tudi poslovno sodelujem. Namensko za teden mode ne zapravljam, povežem stvari, ki jih imam že doma. Na mesec za modo včasih zapravim nič, včasih pa tudi celo plačo. Rada si privoščim vrhunske kose, ki jih nato nosim dlje časa."

Matic Veler | Avtor: Jure Makovec Jure Makovec
Manja Plešnar:
"Danes sem bila pozna, skočila na kolo in sploh ne vem, kaj sem dala nase. Včeraj pa sem imela na sebi kreacijo Matica Velerja in sem vesela, da me je poklical, saj sem jo z veseljem in ponosom nosila. Imam tudi seznam mladih oblikovalcev, ki res dajo sebe v svoje kreacije in mene to prepriča. Z veseljem jih pokličem in tudi kupim kakšen kos."

Ursula Gawish: "Večino kosov sem imela že doma in sem le malce pokombinirala, inspiracijo pa dobila na spletu. Prav za Teden mode sem si privoščila jakno in majico, je pa res, da si pred tovrstnimi dogodki vzamem malce več časa, da se uredim."
 
Anela Šabanagič: "Prav za teden mode si nisem kupila nič, saj sem ravno priletela iz Nemčije, se uredila v tridesetih minutah in oblekla kose, ki jih imam doma v omari."

Komentarjev 9
  • blueone 21:29 20.april 2016.

    Tista, ki je pošteno zaslužila naj nosi visoko modo...tista, ki pa ni pošteno zaslužila, naj pa ne nosi visoke mode...pravijo karma is a bitch!!! Držim pa pesti, da bi kdaj naši modni kreatorji prišli do svetovne visoke mode in bi ...prikaži več bili znani po celem svetu!

  • jakec1575 19:11 20.april 2016.

    Še dobro, da nobene ne bi hotel za ženo. Prava zenska stori prej kaj za druge, kot pa da vse zase in nase. Uf, danes sem pasji. Se opravičavam. Dejstvo je, da šteje na koncu to, kaj si storil za ...prikaži več boljši jutri drugih, planeta in če si ustvaril kaksno zeleno delovno mesto za druge. Ne pa ta materializem. Podpiram oblikovalce, ki delajo z nesuzenjskimi in neubijalskimi nekrznenimi smrtonosnimi materiali. Vsaj kolikor se da. Ves ostali materializem je passe. Seksi zenska je naravna zenska, ki daje od sebe kaj.

  • marabunta 14:35 20.april 2016.

    uh, kakšne probleme imajo nekateri...ali bom zapravila celo plačo al samo polovico za dve cunji in me bo vesoljna Slovenija videla na tednu mode....življensko pomembno