Magazin > Lepota & telo
32 ogledov

Slovenci vstajamo pred sedmo

shutterstock, budilka, spanje shutterstock, budilka, spanje
Raziskava je pokazala, da večina Slovencev vstaja pred sedmo uro zjutraj, slabše pa spijo tisti, ki se jim v nočnih urah v posteljo pritihotapijo otroci.

Raziskava je pokazala tudi, da rekreacija, uravnotežena prehrana in prosti čas pomembno prispevajo k bolj kakovostnemu in zdravemu spancu.

Spletna raziskava, ki jo je ob 14. marcu, svetovnem dnevu spanja, izvedlo slovensko podjetje in je zajela 2.085 anketirancev, je pokazala, da se kar 30 odstotkom mladih staršev občasno v postelji pridruži otrok, kar pomeni, da ti spijo bistveno slabše od povprečja. Težave s spanjem ima 11 odstotkov ljudi.

Izklopite računalnik in TV

Za težave bi bila lahko kriva uporaba tehnologije, saj je kar 83 odstotkov vprašanih povedalo, da v uri pred spanjem gledajo televizijo ali filme, 44 odstotkov pa jih brska po spletu. Obe dejavnosti na zaspanost in spanje vplivata slabo, namesto njiju bi bilo bolje izbrati večer ob knjigi ali se pred spanjem sprostiti ob poslušanju glasbe.

Tretjini je 6–7 ur premalo

Raziskava je pokazala tudi, da največ Slovencev v povprečju spi od šest do sedem ur, kar tretjini od njih pa se to zdi premalo in bi si želela spati dlje. Če ste tudi vi med njimi, si poskusite organizirati dan tako, da se boste spat odpravili vsaj malo prej, ter se na spanec ustrezno pripravite in se umirite, da ne boste v postelji izgubljali časa s preštevanjem ovac.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.