Magazin > Lepota & telo
60 ogledov

Slovenci za to nimamo poguma

steampunk
1/3
Incognito Design
Temni odtenki, usnje in urni mehanizmi. Poznate steampunk?

"Steampunk je novo gibanje, provokacija, upor proti družbenim normam. Vse, kar vidiš okrog sebe, lahko postane pripomoček, modni dodatek, igrača … Nabereš vse, kar je staro in spremeniš v novo, ne da bi s predelavo staremu odvzel duh patine, ki se je z leti nabrala, obenem pa novo podobo uporabiš kot star okras, uporabno iznajdbo ali kos oblačila, ki ga lahko kombiniraš s povsem vsakdanjimi kosi," je steampunk pojasnila sogovornica iz galerije Incognito design in dodala, da gibanje druži ljudi, ki so zelo ustvarjalni, imajo zelo razvito domišljijo in izjemno dobro poznajo tako literaturo kot tehniko in zgodovino.

Urni mehanizmi in kolesca

Modo steampunka zaznamujejo stari klasični kroji 19. stoletja, usnje, stezniki, visoki čevlji za ženske in škornji - vse, česar se drži vonj popotnikov in raziskovalcev - ter seveda urni mehanizmi, kolesca in številčnice, ki so zanj najznačilnejši. "Rjava v vseh odtenkih, črna, barva peska, pri ženskah sta zelo priljubljeni temnordeča in smaragdno zelena, oba spola pa prisegata tudi na temnovijoličnasto in škrlatno," je o barvni lestvici povedala sogovornica, ki opaža, da Slovenci za steampunk nimamo posluha.

Slovenci ponižni

"Nekako se nas drži prepričanje, da ni ravno primerno, če izstopaš s slogom oblačenja, kaj šele s svojim mišljenjem. Ponižni som in vodljivi. Poslušamo in ubogamo. Takega mišljenja nobeno od gibanj ne prenese," je dodala umetnica, ki jo na Facebooku najdete pod imenom Incognito Design.

Vodila jo je domišljija

Konec meseca pa bo ob izdaji plošče z novo celstno podobo šokirala pevka Neisha, ki si je zamislila popolnoma drugačen videz, kot smo ga pri njej vajeni. "Vodila sta me domišljija in odkrivanje nekih drugih, brezčasnih dimenzij oziroma združevanje starega s še neodkritim, izmišljenim, z neko vizijo, ki izhaja izključno iz domišljije in ustvarjalnosti," je povedala glasbenica, ki že komaj čaka 23. september in izid nove plošče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.