Magazin > Lepota & telo
16 ogledov

Slovenka na newyorški teden mode

moda Karmen Koren Karmen Koren
Newyorški teden mode je pred vrati in med svetovno bleščečimi modnimi imeni se bo na letošnjem predstavila tudi naša mlada modna oblikovalka.

Karmen Koren, mlada slovenska modna oblikovalka, že uresničuje sanje modnih oblikovalcev. V sklopu Small Boutique Fashion Weeka (SBFW) se bo v soboto, 8. februarja, predstavila na tednu mode v New Yorku.

Korenova se je med izbor najboljših uvrstila prek kastinga, na modni brvi pa se bodo manekenke sprehajale v oblačilih kolekcije jesen/zima 2014/15 z naslovom Eclectic Mind. Kolekcija, ki je izdelana iz raznolikih, drugačnih, predvsem pa kakovostnih materialov, je nastala na podlagi nadgradnje diplomskega dela, raziskovanja astroloških simbolov in naravnih elementov v povezavi s 70. leti.

"Oblačila oblikujem s procesom nadgradnje obstoječih, ki jim dodam nove materiale. Rezultat je svežina z vintage kakovostjo in modernim dizajnom. Vedno želim narediti nekaj svežega, zato v oblačilih kombiniram različne stile, tiske in materiale. Moja oblačila imajo vedno svojo zgodbo. Vsak kos prispeva svoj košček preteklosti, delček mene in je na koncu pripravljen, da dobi še vašo," razlaga oblikovalka, ki želi svetu pokazati, da so stara oblačila še kako posebna in uporabna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.