Magazin > Lepota & telo
17 ogledov

Slovenkam trendi niso pomembni

obleka
1/5
Žurnal24 main
To sezono ostajajo modne smetanova, svetlo krem in nežno rožnata barva poročne obleke ter vsi pudrasti in pastelni odtenki, ki pa jih lahko popestrite z dodatki v živahnejših barvah, denimo pasovi.

Pri izbiri barve poročne obleke je pomembno, da upoštevate odtenek polti, saj bo svetlopolta nevesta v beli obleki videti še bolj bleda,” poudarja Kristina Vidergar iz Poročnega kotička.

Kot dodatek tudi dežnik

Nekoliko več sproščenosti in domišljije si lahko torej privoščite z modnimi dodatki. Modna oblikovalka Simona Lampe kot svež in nenavaden dodatek letos svetuje dežniček ali naglavno tiaro. “Pri bogatejših krojih in nekoliko razkošnejših oblekah z ogrlicami, zapestnicami in uhani ni dobro pretiravati,” opozarja. Manj opazen nakit v obliki biserov ali kristalov priporoča tudi Vidergarjeva, ki pravi, da je še vedno modna tudi tančica, ki “deluje nekoliko skrivnostno in jo najdemo v številnih različicah – kot dodatek v laseh, ki lahko sega tudi do tal, ali kot mrežico, pritrjeno na majhen klobuk, ki delno zakriva obraz”.

“Tortasta” za vse postave

“Neveste se največkrat odločijo za tako imenovani tortasti kroj,” pravi Lampetova. Z njo se strinjajo tudi v Poročnem kotičku, kjer pravijo, da so tovrstni A-kroji najprimernejši za večino postav, saj “zakrijejo morebitne odvečne kilograme in obline”.

Najpogostejša je klasika

Slovenke smo pri izbiri poročne obleke še zmeraj zelo konservativne, prisegamo na klasiko in se največkrat ne menimo za trende,” pa se glede upoštevanja modnih smernic strinjata obe sogovornici.

Ženin naj se prilagodi

Ženin se mora pri izbiri obleke za poroko največkrat prilagoditi nevesti in njenim željam,” izbiro moške obleke šaljivo komentira Kristina Vidergar. Pravi, da se pari največkrat odločijo za nevtralno in manj vpadljivo ženinovo obleko.

Temne in mat tkanine

Še vedno so modne temne obleke, ki pa jih lahko dopolnite s telovniki v svetlejših bež odtenkih,” izbor trendovske poročne obleke opisuje Zlata Zavašnik iz podjetja Sens in dodaja, da je smiselno izbrati obleko iz nesvetleče mat tkanine, saj jo boste lahko nosili tudi pozneje.

Poigrajte se z dodatki

Moški pa si lahko nekaj več drznosti privoščite pri izbiri modnih dodatkov,” svetuje Vidergarjeva. Z njo se strinja tudi Zavašnikova, ki ženinom za popestritev videza predlaga domiselno kravato ali metuljčka, manšetne gumbe in robček.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.