Magazin > Lepota & telo
11 ogledov

Slovenke so pogumne

V poletje stopite naravno in frfotavo. (Foto: Stevo) Žurnal24 main
Frizerski šampion iz Beograda je friziranje srbskih estradnikov zamenjal za slovenske.

Lasje
Striči sem začel pri 15 letih, moja prva modela sta bila mama in sestra. Nista bili najbolj navdušeni,” se svojih začetkov spominja bivši član elitnega Beograjskega kluba frizerjev in umetnik med frizerji Igor Mizić, ki to pomlad s svojimi škarjami vse bolj navdušuje tudi Slovenke.

Zdaj namreč dela v frizerskem salonu Stevo v Ljubljani. “Moja mama je Slovenka in kot otrok sem večkrat prihajal na obisk k babici. Vedno mi je bilo všeč, pa sem se odločil, da malo zamenjam okolje,” pravi udeleženec številnih frizerskih tekmovanj, med drugim različnih evropskih prvenstev in svetovnega v Las Vegasu.

V čem se Slovenke in Srbkinje razlikujejo pri negi las?
Opažam, da so Slovenke pri barvanju in striženju drznejše in pogumnejše, Beograjčanke pa k frizerju hodijo pogosteje, tudi dvakrat na teden. Pridejo si namreč tudi samo umit lase.

Od kod iz tujine in kako hitro pridejo k nam trendi?
Tako kot je Pariz prestolnica mode, je to za pričeske London. Trendi pridejo k nam razmeroma hitro, tudi sprejeti so zelo dobro.

Na koliko časa priporočate obisk frizerja?
Za ohranjanje vitalnosti las bi rekel vsak mesec. Enako velja za barvanje, če ženske ne želijo narastka.

Katere so letošnje smernice za poletne pričeske?
Poudarek je na naravnem videzu, da ženska ne deluje, kot da bi ravno stopila iz salona. Še vedno pa je trend tudi asimetrija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.