Magazin > Lepota & telo
2080 ogledov

So leviske res boljše od H&M?

džins Profimedias
Je dražje res boljše? Nemška televizija ARD je pod drobnogled vzela hlače iz džinsa.

Verjetno je ni omare, v kateri ne bi bile vsaj ene hlače iz džinsa. Iz tega blaga so najprej izdelovali delavska oblačila, nato pa so jih odkrili tudi največji modni oblikovalci. Nemška televizija ARD pa je sedaj odgovorila na vprašanje, ali so dražje "kavbojke“ res boljše. V ta namen so testirali hlače blagovnih znamk H&M, G-Star, Levis in kik. Rezultate so razdelili v tri kategorije: videz, kvaliteta in pogoji izdelave.

Videz
Hlače so se po ceni razlikovale tudi do 90 evrov. Je bila razlika opazna?

Prvi test: Naključnim mimoidočim so pokazali modele in prekrili znamko. Najbolje so se odrezale hlače proizvajalca H&M (37%), sledile so mu hlače znamke G-Star in kik (obe sta dobili 28% glasov), na zadnjem mestu pa so pristale leviske (7%). V drugem testu je modni oblikovalec preveril, kako se hlače prilegajo. Ženskam so najbolje pristajale hlače iz kika in znamke G-Star, moškim pa znamke Levis in kik. V namene tretjega testa pa so priredili modno revijo in občinstvo povprašali, katere hlače so njihov favorit. S 50 odstotki je zmagal G-Star, sledijo leviske (27%), H&M (14%), hlače znamke kik pa so prejele le 7 odstotkov glasov.

Povzetek: Čeprav so kavbojke znamke G-Star in Levis mnoge dražje, so se z njimi z lahkoto kosali modeli H&M in kika.

Kvaliteta
Hlače so razpeli med dva konja in tako testirali njihovo kvaliteto. Najdlje so zdržale leviske (15 sekund). Na drugem mestu so pristale hlače blagovne znamke G-Star (12 sekund), hlače kika in H&M pa so se strgale že po 4 sekundah.

Kvaliteto so testirali tudi v laboratoriju. Hlače blagovne znamke kik so se najhitreje sprale, leviske pa pri pranju najbolj skrčile.

Povzetek: Za kvaliteto je treba seči globlje v žep. Hlače blagovnih znamk Levis in G-Star so se odrezale znatno bolje od ostalih dveh.

Proizvodnja
Vsi hlače proizvajajo na Kitajskem. Levis in H&M imena podjetjih, pri kateri izdelujejo oblačila, novinarjem niso želeli izdati. Novinarji pa so odkrili proizvodnje hale kika in G-Star. Pokazali so posnetke, ki so javnost šokirali. Delavci namreč niso nosili zaščitnih oblačil. Poleg tega so delali pri izjemno visokih temperaturah.

Povzetek: Nobena blagovna znamka oblačil ne proizvaja transparentno in pošteno.

Komentarjev 2
  • mijaliza 17:36 21.september 2014.

    Res je, ne dolgo tega sem tam kupila Levis kratke hlače za 12 dolarjev. Kar je res banalna cena, če preračunaš v evre je to slabih 9 e........pri nas so bile ta iste kratke hlače 35 e. Da ne govorim ...prikaži več o Quicksilver kopalnih hlačah za partnerja, tam sem po redni ceni dala 40 dolarjev ( 28e) pri nas jih ne dobiš pod 50 e, pa še to lansko sezono......tako da ja naši trgovci imajo navite cene da te glava peče, pa ni pomembno ali je to kruh, čevlji ali oblačila. Pa ne se izgovarjat da je cena takšna zaradi davka....

  • 6a6330cf643e6297e0f11772a01ce2d9c0c144b1 17:18 21.september 2014.

    Leviske kupim v ZDA za pol cene, kot se prodajajo v Evropi in za 90 EUR dobim poldrugi par. Glede obrabe materiala pri podrsavanju pa jim ni para. Kje so Nemci kupovali kavbojke, da so prišli do razlike 90 EUR ...prikaži več mi ni jasno. Za test s konji pa je škoda besed.