Magazin > Lepota & telo
35 ogledov

Sodobna vampirka v bulerjih in krinolini

zivljenje 28.11.13. Voom, foto: Ales Romaniuk Aleš Romaniuk
Veste, kaj je obvezna opreme sodobne vampirke? Netki, rokavičke in bela sraca. Pa še bulerji.

"Mlada vampirka eksperimentira. Odeta je v glamur, obožuje punk in k bleščicam doda netke. Obožuje izrazite kontraste med razpuščenim in zadržanim ter se poigrava z modno mejo med rock 'n' rollom in tradicionalnimi kosi garderobe," poudarjajo oblikovalke modne prireditve Vampire Infinity, ki je potekala že četrto leto zapored.

Bleščice in verige

Vampirska modnost, kot si jo je zamislila modna oblikovalka Suzana Rengeo, skrajšane krinoline iz različnih obdobji postavlja v sodobni svet, jih spoznava z bleščicami, verigami in srebrnimi netki. V paru jih najraje vidi z dolgimi satenastimi ali čipkastimi rokavičkami, amuletki Tanje Zrinsky ali posebnimi kosi nakita pod imenom E2RD.

Pokažite kožo

Modna stalnica letošnjega Vampire Infinityja je črno-bela v kombinaciji s kovinskimi dodatki ali poudarjena s črtastim vzorcem. Vampirska realnost živi v črno-beli, bodisi v slogu 20. let bodisi v povsem sodobnih krojih.

Kontrast bele srajce in volnenega plašča izpostavljata tudi oblikovalki Špela Nebec in Zarja Predin. "Prava vampirka h korzetu obleče džins, h krinolini pa belo majico. Doma ne zapusti brez para bulerjev, obožuje zakovice in rada pokaže kožo," dodajata oblikovalki. Vse to boste našli tudi med letošnjimi modnimi trendi, zato izbor ne bo težava, ne glede na to, v katero trgovino z oblačili boste zavili.

Oblikovalci niso pozabili niti na moške; daljši suknjiči s kovinskimi gumbi, bulerji ali čevlji z vojaškim pridihom ter bela srajca – in sodobni vampir je pripravljen na nočni izhod.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.