Magazin > Lepota & telo
32 ogledov

Sonce in vročina uničujeta parfum

Izberite poletno različico. Žurnal24 main
Ko iščete novo dišavo, naenkrat poskusite največ štiri različne; potem počakajte nekaj ur, da se bo na vaši koži izostril pravi vonj.

A pri izbiri poletne dišave je dobro vedeti še nekaj malenkosti: mi vam priporočamo, da se odločite za dišavo, ki ne vsebujejo alkohola. Zakaj?

Zaradi delovanja sonca je koža poleti veliko bolj občutljiva in nagnjena k alergijam, poleg tega lahko parfum zaradi visokih temperatur (neprimerno) reagira in posledica tega je njegov spremenjen vonj. Koža tako lahko zaradi reakcije parfuma celo spremni barvo, v samem parfumu pa prevladajo grenke note.

Večina oblikovalcev parfumov oblikuje tudi poletno verzijo dišave, ravno zato, da bi tudi v tem času obdržali svoje ''stranke''. Zato brez skrbi – najverjetneje tudi vaša dišava obstaja v kakšni milejši poletni različici, ki je odpornejša na škodljivo sonce. Te dišave imajo namesto alkoholne vodno osnovo, zato se z njimi lahko nadišavite kar po celem telesu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.