Magazin > Lepota & telo
183 ogledov

Sonce namesto hrane?

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Gledanje v sonce. Iz Indije prihaja tehnika za dvig energije, a zdravniki jo odsvetujejo.

Julija se v Slovenijo vrača Hira Ratan Manek, indijski učitelj tehnike gledanja v sonce, s pomočjo katere telo iz sončnih žarkov dobi energijo. Medicinska stroka tehniko zaradi škodljivosti UV žarkov odsvetuje.

Osončena voda. Tudi voda lahko sprejme in zadrži sončno energijo, zato Hiran Ratan Manek svetuje, da je najboljši energijski napitek voda, ki je v prozorni neplastični steklenici cel dan vsrkavala sončno energijo.

Upočasnjeno staranje
Tehnika gledanja v sonce naj bi upočasnila proces staranja in s tem pojav za starost značilnih bolezni. Izboljšalo naj bi se tudi splošno počutje, takoj pa je občutiti tudi močan dvig energije. Nekateri poročajo tudi o tem, da so po določenem času vsakodnevnega zretja v sonce prenehali čutiti lakoto.

Le ob vzhodu in zahodu
V sonce lahko pogled usmerite le prvo uro po vzhodu in zadnjo uro pred zahodom. Prvič vanj glejte deset sekund. Čas zrenja nato vsak dan podaljšujte za od pet do deset sekund. Manek poudarja, da se morate soncu izogibati vedno, kadar čutite, da vas peče in vam ni prijetno.

Sončna energija je za naše možgane to, kar je elektrika za računalnik.
Hira Ratan Manek, učitelj zdravljenja s soncem
Oftalmologi so proti
"Sončni UV-žarki so za oči vedno škodljivi, saj v tkivih tvorijo proste radikale. Ti imajo na tkiva negativen učinek in jih poškodujejo. Žarki so škodljivi tako za očesno mrežnico kot lečo," o tehniki gledanja v sonce meni oftalmologinja Kristina Mikek. “Ljudje, ki so soncu pogosto izpostavljeni brez zaščite, imajo na primer prej sivo mreno,” poudarja. Več o tehniki si sicer lahko preberete na spletni strani Solarhealing.com, previdnost pa vsekakor ni odveč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.