Magazin > Lepota & telo
29 ogledov

SOS ličenje

Običajno gre, včasih pa se vas pri ličenju drži smola. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Preveč pudra, zlepljene trepalnice ali razmazano senčilo okoli oči – ni treba, da zganjate paniko, za vse se najde rešitev v zadnjem trenutku!

Preveč pudra
Doma je bilo vse videti naravno, ko pa ste se zagledali v avtomobilskem ogledalu, vas je skoraj kap. Preveč pudra lahko odstranite s suhim robčkom, s katerim večkrat nežno potegnite navzven proti robu obraza. Za tovrstne popravke nikoli ne uporabljajte vlažnih robčkov, saj boste odstranili preveč pudra in ličila razmazali.

Lička kakor klovnesa
Želeli ste lahno osenčena in poudarjena lica, videti pa ste skoraj tako, kot da ste pravkar stopili iz cirkusa. Najbrž je krivo ličenje ob neustrezni svetlobi. Spet boste videti lepo, če boste s čistim čopičem poskusili rdečico čim bolj razmazati, nato pa najbolj kritična mesta prekrili s prozornim pudrom.

Zlepljene trepalnice
V želji po dramatičnem filmskem videzu zapeljivke ste nanesli preveč maskare, zdaj pa so vaše trepalnice zlepljene skupaj in na njih so odvečni koščki izdelka. Rešite jih lahko z vatirano paličico, na katero ste nanesli sredstvo za odstranjevanje ličil. Od spodaj navzgor s hitrimi gibi potegnite po trepalnicah in ponavljajte, dokler niste zadovoljni.

Oči kakor rakun
Maskara, ki ni odporna na vodo, in preveč senčila na vekah se lahko spremenita v katastrofo v obliki temnih kolobarjev okoli oči. V tem primeru kaj dosti ne morete narediti, saj se bo z brisanjem sledi ličil odstranil tudi puder. Zadevo lahko popravite z nežnim nanašanjem korektorja, vendar ne upajte na čudež.

Slabo nalakirani nohti
Lak ste si nanesli na hitro, neestetski videz nohtov pa ste opazili prepozno, da bi lahko postopek ponovili še enkrat od začetka. Tudi tu vas lahko reši vatirana paličica. Namočite jo v aceton in pazite, da z nje po nanosu ne kaplja. Pazljivo popravite robove laka in obrišite mesta, kjer ste z njim prekrili kožico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.