Magazin > Lepota & telo
77 ogledov

Spletite si kito

1/14
Žurnal24 main
Poletna modna pričeska ne zahteva veliko časa. Z nekaj spretnosti in malo časa bo vaša kita izgledala kot z modne brvi.

Kitke
Zadnji modni trendi letošnjega poletja so kitke. Oblikovalci so jih v svojih kolekcijah pokazali v vseh oblikah. Lahko spominjajo na Heidi, kot zapoveduje modni oblikovalec Alexander Wang, lahko so v slogu hipijev, kot predlagajo pri Miu Miu, lahko so stroge ali sproščene. Lahko jih spletete več in jih preprosto spnete skupaj, lahko pa je kitka ena, predlagajo frizerski mojstri na frizerskem portalu.  

Spletite jo sami
Kitko sestavljajo trije prameni las. Če želite imeti klasično, si lase počešite na eno stran. Potrebujete elastiko ali lasnico v barvi las. Kitko si lahko spletete kar same, saj je za moden videz priporočljiva zelo sproščena oblika. Lasje naj ne bodo tesno počesani, temveč naj sproščeno štrlijo iz ohlapnega zvitka.

Pletejo jih tudi zvezdnice
Najbolj znana ljubiteljica trenda je prva kitka Ukrajine Julija Timošenko, ki svojo nosi s ponosom. Sledile so ji tudi nekatere zvezdnice, med njimi Jessica Alba in  Kate Hudson.

Modna kita v štirih korakih   
1. Lasje naj bodo umiti, mehki in voljni.
2. Naredite prečo in razdelite lase na dva dela. Prvo kito začnite plesti približno sedem centimetrov od preče – lasje na vrhu lasišča naj bodo ravni.
3. Lase razdelite na dva čopa; vzemite pramen na zunanji strani levega dela, ga povlecite do sprednje strani desnega dela in prepletite. Postopek ponovite v nasprotni smeri – z desne proti levi.
4. Kit ne spletajte do konic, temveč na koncu približno 2,5 centimetra las le povežite z elastiko. Zunanje dele nežno povlecite narazen, da se kite nekoliko razrahljajo. Popršite jih z lakom za lase.

Nekaj modnih kit si oglejte v galeriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.