Magazin > Lepota & telo
1119 ogledov

Spodnje perilo, ki škodi zdravju

ženska hlačke spodnje perilo Shutterstock
Pri nakupu spodnjega perila ne bodite pozorni le na videz, ampak imejte v mislih tudi svoje zdravje.

Kakšno spodnje perilo je lahko zdravju nevarno?

Preozke spodnje hlače
Znebite se hlačk, ki so vam premajhne. Zaradi preozkega spodnjega perila lahko pride v intimnem predelu do vnetja. Ta so pri ženskah, ki so že v menopavzi, zelo boleča, saj je njihova koža med nogami tanjša in bolj občutljiva. Pride lahko tudi do infekcije, in sicer zaradi bakterij, ki zaidejo v rane. Tudi moški bi se morali znebiti preozkih spodnjic. Če blago preveč pritiska na genitalije, se zmanjša pretok krvi v testise.

Hlače za oblikovanje postave
Zaradi tovrstnega perila lahko pride do motenj v prekrvavitvi. Ženske, ki nosijo takšno perilo, trdijo, da v rokah in nogah večkrat občutijo mravljince. Strokovnjaki pravijo, da se lahko pojavi tudi zgaga, saj hlače pritiskajo na želodec in črevesje.

Napačen material
Material ni pomemben, dokler je predel med nogami iz bombaža, ki je zračen. Zaradi znojenja lahko pride do glivične okužbe in bakterijskih infekcij.

Tangice
Bodite pozorni na velikost tangic. Ne smejo biti premajhne, da ne bi prišlo do vnetja. Ženskam, ki so nagnjenje k infekcijam, zdravniki tangice odsvetujejo, saj se po vrvici, ki sega od vagine do anusa, z lahkoto prenesejo bakterije. Zelo hitro lahko pride do vnetja mehurja in okužbe sečil.

Brez spodnjega perila
Zdravniki še zlasti ženskam svetujejo, da se spodnjim hlačkam ne odpovedo. Kadar nosijo hlače, lahko zaradi šivov pride do ranic v intimnem predelu.

Preznojene spodnjice
Vsaj dvakrat na dan zamenjajte spodnje perilo, če se veliko znojite, da ne bi prišlo do okužb.

Komentarjev 2
  • Skippy 20:26 24.oktober 2015.

    Vsakokrat, ko jim pade prodaja, začnejo strašiti z nekimi zdravstvenimi problemi, da bi pač povečali prodajo. Tangice ženske že nosijo 15 let, problemov pa kar nikjer.

  • h3o 14:56 24.oktober 2015.

    nagravžno!!