Magazin > Lepota & telo
37 ogledov

Spontani Giles Deacon

Giles Deacon, jesen/zima 2010/2011
1/18
Žurnal24 main
Britanski oblikovalec Giles Deacon je svoj talent za modno oblikovanje razvijal skozi modno ilustracijo.

Leta 1969 rojeni Giles Deacon je študij modnega oblikovanja končal na londonski univerzi Saint Martins. Po študiju je dve leti delal v Parizu z Jean-Charles de Castelbajacom, leta 1998 pa ga je Tom Ford postavil na mesto glavnega oblikovalca pri znamki Bottega Veneta. Oblikoval je tudi za modni hiši Louis Vuitton in Ralph Lauren ter ustvaril kolekcijo zapeljivega spodnjega perila za znamko Agent Provocateur.

 

Izvira iz ilustracij

Njegova kariera se je razvijala zelo hitro in znamka je kmalu pridobila poseben status. Leta 2007 je bil nagrajen z nazivom britanski oblikovalec leta. Znan je po svojih izjemnih ilustracijah, ki so bile med drugim objavljene v revijah Interview, The Face, Pop in i-D.

 

Kolekcijo jesen/zima 2010/2011 si oglejte v galeriji.

Deacona navdihuje narava, spontanost in ekscentričnost, največ vpliva na njegovo delo pa je imel umetnik Keith Haring. Med oblikovalkami ceni Elso Schiaparelli, Miuccio Prado in Coco Chanel. "Pamet in lep par nog," sta njegova definicija lepote. Med nekdanjimi dekleti Gilesa Deacona so stilistka Katie Grand, glasbenica Beth Orton in manekenka Sophie Dahl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.