Magazin > Lepota & telo
28 ogledov

Spoznajte najbolje plačanega manekena

Sean O'Pry
1/4
morphoman.blogspot.com
Američan Sean O'Pry se je znašel na lestvici najbolje plačanih manekenov.

24-letnega Američana Seana O'Prya so odkrili na družabnem omrežju Myspace, ko je imel 17 let. Sodeloval je v kampanjah za velike modne hiše, na primer Kenzo, Cartier, Calvin Klein, Versace, D&G, Ralph Lauren, Michael Kors, H&M in Zara, pojavil pa se je tudi v videospotu Girl Gone Wild pevke Madonne.

Čeprav je nastopil v več oglasih modnih hiš, je večji del zaslužka od lanskega do letošnjega septembra nabral pri dveh kampanjah za dišavo – Jil Sander's Ultrasense in Viktor & Rolf's Spicebomb.

Drugi na lestvici najbolje plačanih manekenov je Britanec David Gandy (1,4 milijona dolarjev) in na tretjem Simon Nessman (1,1 milijona dolarjev). Na četrtem je Rus Arthur Kulkov, ki je v žep pospravil 905 tisočakov, na petem pa Noah Mills, ki se lahko pohvali z zaslužkom v višini 740 tisoč dolarjev.

Omenjeni zaslužki pa se lahko skrijejo pred zaslužki predstavnic nežnejšega spola. Med ženskami je na prvem mestu lestvice Gisele Bündchen, ki je v zadnjem letu zaslužila zavidljivih 42 milijonov dolarjev. Modni svet je tako še vedno rezerviran bolj za ženske, saj manekenke zaslužijo povprečno 41 tisoč dolarjev, kar je 148 odstotkov več kot njihovi kolegi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.