Magazin > Lepota & telo
128 ogledov

Spremenite se v pin-up dekle

Zivljenje 02.12.13, Nikon, Pin up, foto: Bostjan Tacol
1/3
Boštjan Tacol
Podali smo se v zakulisje fotomodelov na dnevu fotografije in se spremenili v pin-up dekle. Z nekaj nasveti in malo truda lahko to postanete tudi vi.

Obiskali smo največji dan fotografije pod okriljem Nikona Slovenija, ki je bil letos ovit v nostalgijo v slogu novega nikona DF, prvič predstavljenega na slovenskem trgu. Podali smo se v modno zakulisje fotomodelov in se v kratkem času prelevili v pravo pin-up dekle, nato pa se tudi sami nastavili fotografskemu objektivu mednarodno priznanega vintage fotografa Boštjana Tacola.

Kodri in valovi

"Pin-up pričesko je najbolje narediti iz klasično postriženih las enake dolžine, ki naj segajo vsaj do ramen. Asimetrija in paži, ki so zadaj krajši, tukaj ne pridejo v poštev oziroma je potrebna improvizacija. Pomagamo si lahko recimo z rutami, rožami in trakovi," je povedala frizerka in maskerka Klavdija Marinič. Obdobje pin-up deklet so zaznamovale urejene pričeske s kodri in valovi, ženske so spale z navijalkami, tako da tudi zdaj brez tega ne gre. "Kodrčki levo, desno – videti naj bo, kot da bi si ravno snele navijalke," je dodala.

Črtalo in rdeča šminka

Izrazito je tudi ličenje. "Obvezna je intenzivna črna linija nad očmi, ki jo naredimo s črtalom. Sence so svetle barve, poudarimo tudi obrvi. Pika na i je rdeča šminka, ki naj bo čim bolj žive barve, ličnice pa so živahno rožnate," je sklenila.

Črna, rdeča in bela krilca

"Pri barvah oblačil izstopajo kombinacije bele, rdeče in črne, vzorci pikic in nekaj malega črt. Hlače in krila so krojeni visoko v pas, obleke segajo do kolen ali pa so krajše, krojene na zvon in v pasu ozke," je opisala stilistka Natalija Kolarič iz agencije Michela. Ne pozabite še na zapeljive samostoječe nogavice s pasom – in pin-up zabava se lahko začne!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.