Magazin > Lepota & telo
117 ogledov

Srajčna obleka

Romantična valovita prosojnost v srajčni obleki. (Foto: Imaxtree) Žurnal24 main
Modna renesansa je tokrat poskrbela za preporod srajc. Popestrene klasične različice so to sezono dobile še daljšo sestro – srajčno obleko.

Črna in bela barva veljata za večni klasiki, ki ju skoraj morate imeti v omari in tudi srajčna obleka tu ni izjema. Sicer pa omejitev pri barvah in odtenkih pri tem kosu to sezono ni. Pastelne barve bodo na primer dodale romantični pridih, turkizna poletni, namesto klasične črne pa se lahko odločite za temno modro. Med vzorci je tu nesporni zmagovalec črtast videz, močno zaostajajo cvetlični vzorci. Odločite se za lahke materiale, najbolje bombaž ali lan, modne so tudi jeans različice.
 
Dobrodošla popestritev
Dolžina krojev je nad koleni, rokavi so večinoma tričetrtinski ali pa poletno zavihani. Ovratniki so nizki ali srajčni. Linije so simetrične, robovi pravilni ali romantično nagubani. Gube, čipke, všiti žepi, gumbi in pasovi so tisti detajli, ki popestrijo podaljšan klasični kos.

Visoko v višavah ali nizko na tleh
Kos ponuja nešteto kombinacij, vse je odvisno od priložnosti, vašega stila in želja. Srajčne obleke lahko nosite samostojno, jih kombinirate s pajkicami ali jeansom, mini ali tričetrt dolžin. Lahko prevzamejo vlogo suknjiča ali pa suknjič dopolnite k srajčni obleki. V kombinacijami z visokimi petami z odprtimi prsti in platformo boste dosegle fatalen videz, z espadrilami ali gladiatorkami pa poletni šik. Za dolge sprehode pa so že skoraj samoumevno obvezne balerinke.

Za vse postave
Prednost srajčne obleke je tudi ta, da lahko skrije kakšen dodaten kilogram ali pa na drugi strani vizualno poveča oprsje. Izberite takšno različico srajce, ki je pod prsmi rahlo stisnjena oziroma zožena z zarezami, ali pa običajno različico dopolnite s tankim pasom v tej višini. Pas je lahko tudi odlična popestritev in osvežitev kosa, saj lahko v kombinaciji z nakitom svoji srajčni obleki dodate unikatni pridih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.