Magazin > Lepota & telo
2662 ogledov

Ste psihopat? Rešite test, ki to razkriva

psihopat Profimedias
Rešite spodnji test, ki naj bi pokazal, ali ste psihopat ali ne.

Mini test, ki naj bi pokazal, ali ste psihopat ali ne, je v kratkem času postal internetna senzacija. Predvsem na Facebooku se je zelo hitro razširil, a strokovnjaki trdijo, da samo z enim kratkim testom česa tako kompleksnega ne morejo dokazati. Vseeno pa je zanimivo, kakšen je odgovor, katerega naj bi podali domnevni psihopati.

Testno vprašanje se glasi:
Na pogrebu svoje mame je dekle srečalo moškega, ki ga od prej ni poznala. V hipu je pomislila, da je čudovit in se vanj zaljubila ter da bi on lahko bil njen princ na belem konju, tisti "pravi“ zanjo. Nekoliko dni po pogrebu je dekle ubilo svojo sestro. Kakšen je njen motiv za umor sestre?

Odgovor, ki naj bi ga domnevni psihopati podali je, da je svojo sestro umorila zato, ker je upala, da se bo njen sanjski moški pojavil tudi na sestrinem pogrebu. Kako sicer prepoznati psihopata? Psihopate izdaja njihov način govora in so zviti manipulatorji, razkrivajo psihologi Univerze Cornell.

Znanstveniki so pregledali transkripte policijskih pogovorov z osebami, ki so bile razglašene za psihopate, in našli nekaj skupnih točk. "Le en odstotek ljudi svetovne populacije je takšnih, ki so psihopati in 25 odstotkov moških zločincev. Večina njih seveda nikoli ne bi rekla, da to so in to resnično tudi verjamejo,“ pravi avtor raziskave Jeffrey Hancock. Psihopati v svojem govoru uporabljajo veliko mašil, kot na primer "ummm“, "hmmm“ in "mmm“. Uporabljajo jih, da bi se zdeli čim bolj normalni. Poleg tega pa zelo nazorno opisujejo svoje fiziološke potrebe kot je potreba po hrani, pijači in denarju. Ostali ljudje večkrat govorijo o pomembnosti družine, prijateljev, vere in podobno.

"Poleg tega je za njih značilno, da govorijo eno, delajo drugo, mislijo tretje,“ je še dodal Hancock.

Komentarjev 2
  • Ferluci 20:49 07.september 2016.

    Torej so vsi politiki psihopati.

  • bozo666 17:30 07.september 2016.

    "Poleg tega je za njih značilno, da govorijo eno, delajo drugo, mislijo tretje,“Dajte no. potem so pa v naši firmi sami psihopati.