Magazin > Lepota & telo
24 ogledov

Ste tik pred božičnim živčnim zlomom?

Božična depresija Shutterstock
Pred božičem je veliko ljudi pod stresom. Treba je nakupiti veliko daril, organizirati zabavo, skuhati večerjo ... Marsikdo je zato na robu živčnega zloma.

Predstavljamo vam štiri znake, da ste blizu božičnemu in novoletnemu živčnemu zlomu.

Imate prevelika pričakovanja

Včasih so pričakovanja nerealna in se preprosto ne morejo izpolniti. Osredotočite se na stvari, ki so realne, saj potem razočaranja ne bo.

Naložili ste si preveč nalog

Poleg službe in obveznosti doma ste si naložili organiziranje božične zabave za vse najdražje. Da ne omenimo še vseh daril, ki jih morate kupiti. Če niste sposobni narediti vsega, morate nekaterih stvarem reči ne. Postavite si prioritete in se jih držite.

Napeti družinski odnosi

Če imate zahtevne starše ali tečno teto v tretjem kolenu, nikar ne izgubite živcev. Mislite nase in si vzemite počitek, če ga potrebujete. Polna hiša gostov še ne pomeni, da morate vse napraviti sami.

Prazna denarnica

Če finančno niste najbolj preskrbljeni, niste sami. Takšen pritisk občuti veliko družin. Pričakovanja drugih niso vaš problem, če ste nezmožni kupiti draga darila in igrače za otroke. Obstaja veliko stvari, ki jih lahko naredite sami in s tem prihranite veliko denarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.