Magazin > Lepota & telo
202 ogledov

Ste ves čas lačni? To so razlogi!

burger, kosilo, hrana, debelost Profimedias
Ste pred kratkim jedli, a bi najraje spet izpraznili hladilnik? Povedali vam bomo, zakaj imate takšen levji apetit!

Slabo ste spali
Če premalo spimo, začne telo izločati hormon grelin, ki je glavni krivec za napade lakote.

Čustvena obremenitev in stres
Strah in žalost povečujeta željo po sladkem in tudi občutek lakote, a ne pri vseh ljudeh. Nekateri zaradi čustvene preobremenjenosti izgubijo apetit. Kadar smo pod stresom, pa telo izloča hormon kortizon, ki povzroča utrujenost in povečan apetit.

Premalo ste spili
Ste vedeli, da vam lahko tudi zaradi žeje kruli v želodcu? Mnogi ljudje menijo, da so lačni, v resnici pa so dehidrirani.

Konzerve, juha iz vrečk …
Takšna hrana vsebuje ojačevalce okusa, na primer glutamat, ki blokira regulacijo apetita, kar pomeni, da bodo naši možgani prepozno zaznali, da smo že siti.

Odvisni ste od žvečilk
Študije so pokazale, da ljudje, ki pogosto žvečijo žvečilke, pojedo več.

Ne jeste v miru
Sendvič pojeste na poti, solato za službenim računalnikom … Ameriška študija je pokazala, da tisti, ki ne obedujejo v miru, pojedo več. Možgani v takšnih situacijah namreč ne zaznajo dovolj hitro, kdaj smo siti.

Navada
Telo se navadi, da ob določenem času dobi hrano. Poskušajte nezdrave prigrizike zamenjati z zdravimi, na primer oreščki in sadjem.

Prehranjujete se z izdelki, ki ne vsebujejo veliko maščob
V izdelkih, ki obljubljajo manjši odstotek maščob, je več sladkorja kot v polnomastnih izdelkih. In ravno sladkor je tisti, ki sproža napade lakote.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.