Magazin > Lepota & telo
14 ogledov

Ste za idealno dieto?

Hujšajte z nami ter jejte raznoliko in kakovostno. Žurnal24 main
Se tudi vi odločate za dieto, a je nikakor ne morete začeti? Potem vam je zagotovo znan stavek Z dieto začnem jutri. Naj se ta jutri res zgodi! Ponujamo vam idealno priložnost, da dieto začnete prav z nami.

Bistvo zdravih prehranjevalnih navad je uživanje več manjših obrokov, sestavljenih iz živil iz vseh skupin. Zato smo se odločili, da vas bomo vodili po idealni dieti, ki sta jo v istoimenski knjigi opisala strokovnjaka za prehrano, Michael Hamm in Friedrich Bohlmann. Vas zanima, zakaj smo se odločili za to dieto in kako deluje?

Raznolikost jedi
Z idealno dieto se boste seznanili prek priprave zdravih raznolikih jedi, torej lakote pri tej dieti ne boste poznali. Ker so jedi pestre in okusne, so primerne za vso družino, torej se boste izognili dvojni pripravi obrokov. Bi poskusili nabodala po azijsko, čebulno juho, biftek s šampinjoni ali narastek iz jagodičevja?

Obroki, primerni za v pisarno
Dieta je primerna za vse, ki bi radi spremenili svoje prehranjevalne navade v službi. Zakaj ne bi tudi vi zamenjali sendvičev za sveže sadje in zelenjavo? Pripravite si svežo mešano solato in jo v posodici vzemite s seboj v službo, kjer jo le še prelijte z vnaprej pripravljenim prelivom in obrok je pripravljen.

Adijo, štetje kalorij
Pri tej dieti na štetje kalorij kar pozabite. Paziti morate le na uravnovešeno kalorijsko bilanco, kar pomeni, da morate energijo, ki jo zaužijete z obrokom, tudi porabiti. Torej, če pojeste več in se ne želite zrediti, morate odvečne kalorije porabiti s telovadbo.

Majhni obroki večkrat na dan
Vprašanje, kolikokrat na dan je priporočljivo jesti, petkrat ali trikrat, ne ponuja popolnoma jasnega odgovora. Odvisno je od tega, ali gre za mladostnike, za normalno težke odrasle, za športnike ali za pretežke odrasle, ki bi radi shujšali. Koliko obrokov na dan je priporočljivo za vas, odkrijte sami, vsekakor pa za nikogar ni priporočljivo, da bi čez dan stradal in nato zvečer vse nadoknadil. Bolje je jesti več majhnih obrokov skozi ves dan.

Malo maščob in pravilna izbira ogljikovih hidratov
V dieti so združene metode prehranjevanja z malo maščob in z živili z nizkim GI (glikemični indeks), saj pravilna izbira ogljikovih hidratov pomaga obvladovati lakoto.

Seveda brez telovadbe ne gre
Dieta brez telesne dejavnosti ne obstaja, saj redna športna dejavnost stopnjuje presnovo in pomaga k vitki postavi. Kombinacija treninga vzdržljivosti in vaj za krepitev mišic pospešuje izgorevanje maščob in zmanjšuje izginjanje mišične mase, ki se lahko pojavi, če se odločite za strogo dieto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.