Magazin > Lepota & telo
52 ogledov

Stella McCartney razočarala z dresi za OI

Stella McCartney olimpijske igre
1/8
Reuters
Modna oblikovalka Stella McCartney je za britansko ekipo športnikov, ki bodo letos sodelovali na olimpijskih igrah, izdelala drese z nacionalnimi barvami. A Stelline kreacije, ki so nastajale dve leti, prebivalcem Otoka niso všeč.

Stelline olimpijske kreacije, ki so jih javnosti predstavili včeraj, so naletele na veliko ogorčenje. Ljudi je najbolj zmotilo dejstvo, da je oblikovalka zanemarila rdečo barvo, ki je del britanske zastave, hkrati pa jim ni všeč, da drese krasi črka X. "Ogromen spodrsljaj! To niso naše nacionalne barve!" je bil eden od komentarjev na Facebooku, kjer se je zvrstilo še več podobnih: "Dresi potrebujejo veliko, veliko več rdeče. Prosim, spremenite jih čimprej!" Ter: "O, bog! Stella, Stella. Kaj nisi pomislila, da bi koga na ulici vprašala, kaj si misli, če bi z dresov vzela rdečo barvo, ki je del naše zastave?" Všeč jim ni bila niti črka X na sredini nekaterih dresov. "Je X Factor sponzor? Zelo sem razočaran nad barvami in črko X."

Zastavo je modernizirala

Stella je takoj opazila negodovanje javnosti in se prek Twitterja že odzvala na negativne kritike: "Vidim, da ste vsi močno navezani na našo zastavo, tako kot jaz. Moje kreacije imajo pravzaprav več barve in bolj odražajo zastavo kot pa vsi dresi od leta 1984," je zapisala in dodala, da je vzela zastavo kot navdih in jo "modrenizirala". Adidas, s katerim Stella kot kreativna direktorica sodeluje že več let, stoji za besedami modne kreatorke in dodaja, da novi dresi združujejo najboljše značilnosti Velike Britanije. Kakšni pa se dresi zdijo vam? Preverite v zgornji galeriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.