Magazin > Lepota & telo
59 ogledov

Stevo: Donaldu Trumpu bi spremenil pričesko

Stevan Pavlović, Stevo Osebni arhiv
Ob 20. obletnici kariere smo se pogovarjali z enim najbolj pomembnih imen med frizerji. Stevan Pavlović oziroma Stevo, kot ga pozna večina, nam je zaupal, o čem sta se s Kevinom Costnerjem pogovarjala in kako gleda na slavne, ki se obnašajo preveč zvezdniško.

Kdaj ste vedeli, da želite postati frizer?
V tretjem letniku Frizerske šole, ko sem bil že drugo leto na ''praksi'' v salonu Mete Podkrajšek. Meta je name močno vplivala, tako da me je prevzela misel, da želim biti frizer.

Kakšni so bili začetki vaše kariere?
Bilo je zelo težko. Ne toliko fizično, kot psihično. Moral sem se vklopiti v popolnoma nov svet, ki ga jaz do takrat sploh nisem poznal. Svet kreativnosti, ustvarjanja, visokega nivoja dela, znanih ljudi, ljudje višega sloja … Na srečo sem oseba, ki se hitro adaptira. Vedno sem bil sila radoveden, tako da me je vse skupaj močno navdihnilo in motiviralo, da sem premagal veliko ovir in težkih trenutkov, ko sem razmišljal tudi o temu, da bi odnehal.Na slovenski sceni veljate za profesorja pričesk …

Je kaj, kar ne znate ustvariti z lasmi?
Sam do sebe sem dosti bolj kritičen, kot javnost. Sebe bolj ocenjujem po tem, česa še ne znam. In tega je še veliko. V sebi trpim, če česa ne znam. To postane ''črv'', ki me razjeda, obenem pa tudi izziv, da se tega nauči, da tolikokrat poskušam in iščem rešitev, dokler je ne najdem. Nekatere kreacije so tako kompleksne, da ne vem, kako je avtor prišel do rezultata. To me močno spodbudi k raziskovanju.

Uredili ste tudi že marsikatero svetovno znano osebo …
Pravzaprav ne maram govoriti o teh ljudeh, saj so za mene vsi enaki, tako študentka, ki se pride ostriči za model, na katerem se naši mladi frizerji učijo, kot celebrity osebe. Pravzaprav so mi tiste študentke mnogokrat bolj pri srcu. Ne prenesem vzvišenih ''celebrity'' osebkov, saj razen lastnega ega v njih ne vidim česa drugega. Seveda so izjeme, kot na primer Kevin Costner in Vanessa May. Toda ponavljam, cenim in spoštujem vsako našo stranko.

Je bi kakšen še posebej vzvišen?
Veliko jih je in ne bi izgubljal časa za njih, ker nisem maščevalen ali zamerljiv. Vsi smo le ljudje, toda ''malomeščanstva'' posebej slovenskega, je veliko.

Na koga od znanih imate najlepše spomine?
S Costnerjem sva se čisto normalno pogovarjala o otrocih. On jih ima sedem, jaz le dva, pa je bila prava očetovska debata. Nič zvezdniška, le človeška.

Koga od svetovnih zvezdnikov bi si želeli frizirati?
Če bi že lahko izbiral, potem vsekakor angleško kraljico, ki bi ji naredil veliko bolj sodobno frizuro, kot jo ima že celo večnost. Deluje mi ''naftalinsko'' s to frizuro. Od moških pa seveda Donalda Trumpa, ki bi mu oblikoval frizuro, ki bi mu veliko bolj pristajala, kot je ta, ki jo ima.So zvezde bolj zahtevne od običajnih ljudi?Zvezde so vglavnem ''preseratorske'' in mislijo, da so kupili tebe, ne pa le friziranja. Hitro jih spustim na realna tla in jim ne pokažem nič več spoštovanja, kot ga pokažem vsaki naši stranki, ki pride v salon. Ker pa so ''zvezde'', bi rade, da padamo na kolena pred njimi, rdeč tepih, šampanjec… Seveda po možnosti ''sponzorsko'' friziranje, saj so one ''reklama'' za nas. Brezplačno ostrižem le kako revno osebo, ki res nima denarja, tako za svojo dušo.

Kakšni so trendi za jesen/zimo 2016/2017?
Zelo aktualne so srednje dolžine las pri ženskah. Balayage barvanje je še vedno dominantno. Zelo so aktualne pastelne barve, v različnih, celo mavričnih odtenkih.

Pa pomlad?
Težko je napovedati, katera smer bo prevladala. Imamo več področij, ki močno plivajo na trende. To so pevke, ki prevladujejo na MTV, igralke v filmih, razne znane osebnosti… Vse bi uvrstil v komercijalne vplive. Imamo pa še profesionalno frizersko sceno, ki je izjemno kreativna in je progresivna. To kar je v samem frizerskem vrhu aktualno in trendovsko, se čez čas ''prelije'' na ulico in postane mainstream - masovna moda. Zame so v tem obdobju bolj zanimive organske barve, na katerih se dela in raziskuje, ki pa že uporabljamo v našem salonu. To je prihodnost barvanja las. Verjamem, da bodo organske barve, ki so lasem veliko bolj prijazne barve, izrinile trenutno industrijo barvanja las, ki še vedno ni optimalna za lase. Same oblike frizur pa se v ciklusih vračajo, le bolj dodelane in v kombinaciji z različnimi barvnimi kombinacijami.  

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.