Magazin > Lepota & telo
190 ogledov

Stevo: "Največji hit je ombre barvanje las"

pričeska Imaxtree
To jesen se pri pričeskah vračamo k naravni lepoti in mehkejši teksturi. Znani slovenski frizerji so z nami delili najbolj vroče smernice oblikovanja pričesk.

Kot pravijo v frizerskih salonih Mitja, je “trend nekompliciran, v slogu wash and go (operi in pojdi)”. Pri srednje dolgih in kratkih laseh je po njihovem mnenju pomembno, da so dobro postriženi, saj jih tako lahko brez težav osušimo in pričesko uredimo brez močnih preparatov. S tem se strinjajo tudi pri Mič Stylingu, saj je kreativni vodja Tomaž Turk prepričan, da je lahkotnost postala življenjski slog tako pri hrani, vinu in oblekah kot pri pričeskah.

Kite, fige in konjski repi

Prevladovale bodo krajše pričeske dolžine paža. Lasje so lahko ravni, razmršeni, strogo postriženi v ostre linije ali naviti v kodre.

Za vse tiste, ki si ne upajo postriči čudovitih dolgih las, pa so letos pravi hit speti lasje. Kot svetujejo v frizerskih salonih Mitja, so lahko kite tradicionalne, trodelne ali dvodelne in spletene z malo več spretnosti. “Kite vsekakor poudarijo nedolžnost vsakega ženskega obraza,” so prepričani. V trendu pa boste tudi z lasmi, spetimi v figo. V Mič Stylingu svetujejo, da se uporabijo tudi dodatni lasje na trakovih, “da se jih zgosti, poveča obstojnost in ustvari videz z rdečih preprog”. Najbolj preprost in hiter za urejanje je tudi večno moden konjski rep. Letos ga lahko nosite v vseh višinah, barvah in oblikah.

Vijoličasti prameni so in

Pri barvah so trendi jeseni dvojni. Modni boste tako z naravnimi toni kot z malo bolj drznimi kombinacijami, na primer z vijoličastimi prameni. Frizer Stevo Pavlovič pravi, da je trenutni hit tehnika barvanja, ki so jo poimenovali ombre, kjer daljše lase na spodnji dolžini kontrastno pobarvajo v debelejših pramenih. Modne prestolnice trende narekujejo vsaka po svoje. Kot pravi Pavlovič, so v Parizu in Milanu barve bolj umirjene, prevladujejo svetli toni. V New Yorku pa je absolutni hit barva brond – vmesna niansa med rjavo in blond (ang. brown in blond).

Komentarjev 1
  • Mitoka 14:53 10.oktober 2012.

    Najpomembnejša je pravilna nega las, ne pa toliko umivanje, še bolj pomembno pa je kakšne šampone in pa barve uporablja vsaka ženska za svoje lase. Jaz sem kar nekaj časa iskala najboljše in ugotovila da mi najbolj sedejo izdelki od ...prikaži več Subrine. Edino smolo imam ker teh stvari ne morem kupovati v drogerijah DM, saj tam že nekaj časa izdelkov od Subrine sploh ne prodajajo. Prodajalke pa nameto tega ponujajo nekakšne DMove tuje blagovne znamke ki Subrininim ne sežejo niti do kolen, zato je še toliko pomembneje da pazimo kaj kupujemo.