Magazin > Lepota & telo
391 ogledov

Štirje koraki za pravilno britje

Britje Profimedias
Veliko moških ne upošteva štirih osnovnih pravil za britje z britvico (pa tudi z brivnikom). Posledica je pekoča in slabo pobrita koža.

Dermatolog Terrence Keaney za britje svetuje naslednje postopke:

1. Pred britjem se je vedno priporočljivo stuširati. Voda in para zmehčata dlake in odstranita umazanijo ter odmrlo kožo. 

2. Dermatolog priporoča, da dlake še dodatno omehčate z oljem za predbritje, šele nato pa nanesete peno za britje. Na ta način se bodo ujete dlake sprostile in bodo stale pokonci, povzema Business Insider. 

3. Obriti se je potrebno hitro, v največ petih minutah, da se koža prej ne posuši. Britvico vlecite v smeri rasti dlak. Če se boste brili v nasprotni smeri kot rastejo dlake, obstaja večja verjetnost, da vas bo nato pekla koža in se bodo dlake vraščale.

4. Vedno uporabite balzam za po britju, ki ne vsebuje alkohola. Na ta način boste obrito kožo pomirili in jo znova navlažili, saj se med britjem precej osuši.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • edstark 19:38 18.oktober 2015.

    Dobro to so osnove...Pomembno je da imate britvico takoj po uporabi povsem suho! Saj se nabira mikroskopska rja in je britvica zato hitro topa. TUdi po koži potegnite 10x v obratno smer britja da spravite ven vse dlake in da ...prikaži več jo tako tudi malce nabrusite.Obravnavajte britvico tako kot zobno ščetko, saj reže po vaši koži in kar je na njej gre v kožo in kri. Sam sem previden z britvicami in mi ena služi 3mesece (Gilete mach 3 al kaj je), brijem se pa 4-5x tedensko. Po tem pa jo uporabljam naprej še za druge dele telesa naslednje tri mesece,...pa še vseeno po poteku tega časa reže.

  • h3o 18:47 18.oktober 2015.

    to je napisal dermatolog zato, ker mu je žena rekla, kako je prav