Magazin > Lepota & telo
50 ogledov

Štirje miti o ženskih prijateljstvih

prijateljici Shutterstock
Ženska prijateljstva naj bi bila večna in trdna. Pa je res tako? Imajo vse ženske prijateljico iz otroštva in se z njo slišijo nekajkrat na dan? Predstavljamo vam štiri največje mite o ženskih prijateljstvih.
  1. Najboljša prijateljica do konca življenja

Mit: Vsaka ženska ima najboljšo prijateljico, s katero se druži od otroštva, ali več prijateljic, ki jih pogosto vidi. To prijateljstvo bo trajalo večno.

 

Ideja, da bosta dve osebi prijateljici vse življenje, je v večini primerov mit. Seveda pa obstajajo izjeme. Ne mislite, da je pravo prijateljstvo samo tisto, ki traja večno, saj to zmanjšuje pomen vseh odnosov, ki ste jih vzpostavili kadarkoli v življenju. Pričakovanje, da se vi ali vaš prijatelj ne bosta spremenila, je nerealno in vas lahko stane prav tega prijateljstva. Prijatelji pridejo in gredo iz vašega življenja, če imate srečo, pa nekateri ostanejo za vedno.

  1. Prijateljice se slišijo nekajkrat na dan.

Mit: Ne glede na vse obveznosti v življenju se ženske s svojimi prijateljicami slišijo večkrat na dan.

Takšno prijateljstvo je možno v srednji šoli ali na fakulteti, saj vaju s prijateljico družijo iste obveznosti. Kasneje v življenju pa je težko najti čas, da bi se s prijateljico slišali vsak dan.

 

  1. Za pravo prijateljstvo se ni treba potruditi.

Mit: Čeprav so ženske kompleksne, njihova prijateljstva niso.

Enkrat je resnica takšna, drugič drugačna, vse je odvisno od osebe. V prijateljstvu je pomembno, da rade počnete iste stvari in da razmišljate podobno. Resnica je, da se je za pravo prijateljstvo treba močno potruditi in se kdaj tudi žrtvovati.

 

  1. Če vaše prijateljstvo ni takšno, potem ni pravo.

Mit: Če ženska nima takšnih prijateljskih odnosov, kot so opisani zgoraj, potem je z njo nekaj narobe.

Vsak človek ima drugačne potrebe v določenih življenjskih obdobjih, in te potrebe vplivajo tudi na prijateljstva. Nekateri imajo veliko prijateljev, nekateri le enega ali dva. Edino pomembno je, da ste srečni in zadovoljni sami s sabo in se ne primerjate z nikomer, saj ste tako edinstveni kot odnosi, ki jih imate z ljudmi.

Komentarjev 1
  • 4krogci 19:59 08.april 2014.

    največja ženska laž: Nemorem tega narediti svoji prijateljici!