Magazin > Lepota & telo
62 ogledov

Štirje nasveti za nakup otroških oblačil

zivljenje 07.06.13. Next, foto: Next Next
Otroška oblačila kupujte sproti, preverite materiale in vzdrževanje.

Kupujte po potrebi

Otroci hitro rastejo, in če boste imeli preveč oblačil, se hitro lahko zgodi, da kakšnega kosa vaš malček ne bo oblekel niti enkrat, ko mu bo že premajhen. Kupujte res tisto, kar vaš otrok potrebuje, čeprav to pomeni, da boste morali po nakupih večkrat.

Previdno s številkami

Konfekcijske številke se od znamke do znamke razlikujejo. Če vam le uspe, vzemite otroka s seboj (starejši si radi oblačila izberejo sami), da boste kupili pravo velikost. Če nakupujete prek spleta, raje naročite številko večje, da bo otroku zagotovo prav.

Preprosto vzdrževanje

Preglejte etikete za vzdrževanje, ki naj bo čim bolj preprosto. Otroci se hitro umažejo, in če boste morali prati na roke, vam bo to vzelo precej časa.

Varni materiali

Bodite previdni, da oblačilo ne vsebuje kakšnih dodanih snovi ali barvil, ki bi škodila otroški koži. To lahko preverite z različnimi certifikati in preverjanjem sestave materiala. Za dojenčke se priporoča uporaba ekološkega bombaža, oblačila zanje pa perite z nežnimi sredstvi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.