Magazin > Lepota & telo
21 ogledov

Štirje nevarni modni kosi

pete Shutterstock
Spomin si osvežite s štirimi modnimi kosi, ki jih, čeprav škodijo zdravju, z veseljem nosimo. Previdno z ozkimi kavbojkami, stezniki, kravatami in visokimi petami.

(Pre)ozko

Tako pri moških kot pri ženskah lahko ozke kavbojke povzročijo odrevenelost živcev na stegnih, kar se kaže kot ščemenje in bolečina. Moškim se lahko zaradi utesnjenosti in prevelike toplote zmanjša tudi število spermijev, ženske pa so bolj nagnjene k vaginalnim vnetjem, opozarjajo ginekologi.

Ne stiskajte

Stezniki (ali perilo z visokim pasom), ki se tesno prilegajo telesu, povečajo pritisk na trebuh in želodec. Zaradi tovrstnega pritiska je večja verjetnost za refluks iz želodca v požiralnik. Za zdravo prebavo mora biti želodec sproščen.

Nečiste kravate

Kravat večina ne čisti ravno pogosto, zato se na njih nabira polno bacilov in mikrobov, ki jih prenesemo na roke, s tem pa tudi na obraz, v usta ... Kravate zato čistite pogosteje – z vlažno krtačo, antibakterijskimi spreji ... Pazite, da ne uporabljate agresivnih čistilnih sredstev, saj so kravate po navadi iz občutljivih tkanin in jih lahko poškodujete.

Vrtoglave petke

Ameriška raziskava je pokazala, da višje ko so pete, večja je obremenitev vaših kolen, poleg tega pa se večina teže prenese na nožne prste in sprednji del stopala, zaradi česar lahko nastanejo bolečine v ledvenem delu. Posledice rednega nošenja visokih pet so tudi deformirani nožni prsti. Če nosite petke, stopala spočijte vsaj doma – hodite bosi ter jim privoščite kopel in masažo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.