Magazin > Lepota & telo
116 ogledov

Stranski učinki Keglovih vaj

Po porodu morate okrepiti mišice medeničnega dna. Žurnal24 main
Po porodu se lahko začnejo pojavljati težave z zadrževanjem urina. Strokovnjaki za reševanje takšnih težav priporočajo redno izvajanje Keglovih vaj.

Zakaj so Keglove vaje tako učinkovite in kdo jih je pravzaprav razvil? Učinkovite so zato, ker okrepijo mišice medeničnega dna, razvil pa jih je dr. Arnold Kegel, da bi svojim pacientkam po porodu tako pomagal pri okrevanju. Če mišice medeničnega dna niso dovolj utrjene, vam lahko po porodu začne uhajati urin. Še zlasti se to rado dogaja med smejanjem, kašljanjem, kihanjem, fizičnimi dejavnostmi in nenazadnje med seksom. Nekaj najpogostejših vprašanj in odgovorov o Keglovih vajah si preberite spodaj.

Za koga so Keglove vaje primerne?
Za kogarkoli ne glede na njegovo starost. Če mu uhaja urin, bodo Keglove vaje zagotovo pomagale. To velja tako za ženske kot tudi za moške, ki jim nagaja mehur.

Kako izvajati Keglove vaje?
Če želite okrepiti mišice medeničnega dna, se morate delati, kot da prekinjate curek urina. Zategnite in stisnite iste mišice kot takrat, kadar vas tišči lulat. Stisk zadržite približno deset sekund, potem pa deset sekund počivajte. Vsak dan poskušajte narediti od tri do štiri ponovitve s po desetimi zategi mišic.

Kdaj se bodo pokazali rezultati?
Tako kot je potreben čas za učvrstitev trebuha ali bicepsov, bo moralo preteči nekaj časa, preden boste lahko opazili razliko. Dovolite, da se mišice krepijo od šest do dvanajst tednov, potem pa ocenite rezultate. Zelo pomembno pa je, da vaje nadaljujete tudi po tem. Če si želite učinek, jih delajte vsak dan.

 

Preberite še:

Kaj vas spravlja v zadrego?

Estrogen spodbuja potrebo po dominaciji

Telepatija je le še korak proč

Kje naj delam Keglove vaje?
Najboljša stvar pri Keglovih vajah je, da jih lahko delate kadarkoli in povsod. Nihče ne bo ugotovil, če mu ne boste povedali sami. Čas lahko dobro izkoristite, če jih delate med vožnjo z avtom, gledanjem televizije ali pa kar med delom.

Ali potrebujem posebne pripomočke?
Za osnovno obliko Keglovih vaj ne potrebujete ničesar. Lahko pa vaje nadgradite s tem, da si v nožnico vstavite posebne uteži, ki pospešijo krepitev medeničnega dna.

Imajo Keglove vaje tudi kakšne stranske učinke?
Dejansko imajo Keglove vaje enega od najprijetnejših stranskih učinkov – okrepijo intenzivnost doživljanja orgazma. Ker so mišice medeničnega dna močnejše, je med orgazmom mogoče njihovo močnejše krčenje, to pa povzroči večji užitek. Stranske učinke je dr. Kegel odkril po naključju, ko so se mu pacientke hodile zahvaljevat iz dveh različnih razlogov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.