Magazin > Lepota & telo
15 ogledov

Stres ljubi kilograme

Seveda bi vas pomirila čokolada, a stres vseeno raje premagajte kako drugače. Žurnal24 main
Ko boste preživeli še en slab dan, ko se boste sprli s partnerjem ali preprosto nič ne bo tako, kot bi si želeli, poskusite s spodnjimi nasveti in preprečite, da bi vam stres podaril dodatne kilogramčke.

Ste pod stresom? Namesto da se tolažite s čokolado, poskusite s spodnjimi predlogi, pretentajte stres in se znebite neprijetnega občutka v želodcu, napetosti in prebavnih motenj.

Pojdite v naravo
Najhitreje in najbolj vas bo sprostil sprehod v naravi. Ker vemo, da ste zelo zaposleni in vam za daljši sprehod primanjkuje časa, naj vam povemo, da je dovolj že kratek sprehod po bližnjem parku. Nežno nihanje dreves, žvrgolenje ptičev in vonj po svežem bodo upočasnili bitje vašega srca in kmalu boste bolj sproščeni. Narava je odlično zdravilo proti stresu.

Odpeljite se s kolesom
Marsikdo najbolj stresne trenutke preživlja prav za volanom, zato se namesto v avto usedite na kolo in se mirno odpeljite v mesto. Naj se vam nikamor ne mudi, vozite po poteh, ki jih ne poznate, in prav gotovo boste odkrili kaj zanimivega.

Naj vas pomiri glasba
Počasna in tiha glasba pomirja strahove, odpravlja zaskrbljenost, zniža povišan krvni pritisk in upočasni bitje srca. Deluje tudi v najbolj stresnih trenutkih. Preverite.

Dragocena tišina

Počitek privoščite tudi ušesom. Izklopite televizor, se udobno namestite v naslanjač, zaprite oči in uživajte v tišini. Že od 10 do 15 minut tišine na dan sprosti možgane in vas popelje v svet, kjer ste lahko le sami s seboj.

Smejte se!
Prav gotovo ste že slišali, da je smeh preventiva pred stresom. Znanstveniki so ugotovili, da so ljudje, ki so pred stresnimi situacijami pogledali del humoristične nanizanke Seinfeld, nato delovali bolj mirno. Njihov krvni pritisk se kljub stresni situaciji ni povišal, srce je bílo počasneje, poleg tega pa so bili tudi produktivnejši kot tisti, ki se pred stresnim položajem niso iskreno nasmejali.

Pijte vodo in grizljajte sadje
Če vas stres, čeprav ga želite premagati, vseeno vabi k hladilniku, raje počasi spijte kozarec vode. Namesto čokolade ali slanih prigrizkov pa si pripravite sadno solato, ki jo prav tako lahko grizljate počasi, košček za koščkom.

Vedno obstaja druga rešitev
Četudi ste zaposleni do poznih popoldanskih ur in si ne morete vzeti časa za obisk športnega centra, lahko vse naredite doma. Med kuhanjem zaplešite, sprehodite se do bližnje prodajalne s sadjem, telovadite ob gledanju televizije ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.