Magazin > Lepota & telo
15182 ogledov

Študentkina glava močno zatekla, skoraj bi umrla

estelle YouTube
Začelo se je z neprijetnim občutkom na glavi.

Francozinja Estelle pravi, da je po barvanju las doživela hudo alergično reakcijo na kemikalijo paraphenylenediamine (PPD), zaradi česar bi skoraj umrla.

19-letnica trdi, da se je pri barvanju držala navodil, ni pa barve pred uporabo pravilno testirala na svoji koži. Namesto 48 ur je počakala le 30 minut.

estelle | Avtor: YouTube YouTube

Skorajda takoj po nanosu barve je študentka zaznala neprijeten občutek na glavi. Po zdravnikovem nasvetu je vzela antihistaminik, a se je njeno stanje čez noč poslabšalo. “Nisem mogla dihati. Moja glava je bila videti kot žarnica,” je povedala za Le Parisien.
Ker ji je začel zatekati še jezik, je odhitela na urgenco, kjer so jo obdržali do naslednjega dne.

Estelle jo je na srečo odnesla brez dolgotrajnejših posledic. Priznala je, da je naredila napako, ker izdelka pred uporabo ni primerno testirala, svoje fotografije pa je delila, ker želi javnost posvariti pred nevarno kemikalijo PPD. “Skoraj bi umrla in ne želim, da se kaj takšnega zgodi tudi drugim.”

PPD sicer vsebuje večina barv za las.

Komentarjev 3
 • Avatar Rimberliska
  Rimberliska 22:49 29.november 2018.

  Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top

 • iliana 14:59 29.november 2018.

  Naredil bom 86 evrov na uro od doma. Bil sem šokiran, ko je moj sosed rekel, da je povprecje 95 dolarjev, vendar vidim, kako to pocne zdaj. Zdaj imam toliko svobode, ko sem sam lastnik. obišcite ===============>>>>>> www.WebJob33.Com

 • Avatar križar
  križar 12:25 29.november 2018.

  Sej že pred barvanjem ni bla dost boljša???