Magazin > Lepota & telo
42 ogledov

Stvari, ki jih mora vedeti vsaka ženska

ženska nasmeh samozavest Shutterstock
Spletni forumi so odličen prostor, kjer se zbirajo nasveti, predlogi in seznami stvari, ki bi jih morala vedeti vsaka ženska.

Na priljubljeni spletni strani Reddit, ki je nekakšen forum, kjer se zbirajo spletni uporabniki ter se seznanjajo z novicami in nasveti, je pred kratkim nastal seznam stvari, ki jih mora vedeti vsaka ženska. Uporabnice so navedle vse od praktičnih nasvetov do življenjskih modrosti.

Spletna stran Huffingtonpost.com je zbrala 12 najboljših modrosti, ki so si jih izmenjale ženske in menijo, da bi jih morale poznati vse predstavnice nežnejšega spola.

Le malo stvari je pomembnejših od zdravja. Redno obiskuj ginekologa in zobozdravnika, nauči se, kako si pregledovati prsi. In nikoli naj ti ne bo nerodno zdravnika vprašati karkoli, če sumiš, da je nekaj narobe.

Povsem v redu je, če si ne želiš otrok. Če se odločiš, da nočeš otrok, je to povsem razumljiva odločitev, ne glede na to, kaj pravijo tvoji prijatelji, družina in družba. Na ženske, ki se tako odločijo, se stalno močno pritiska, številni tega preprosto ne razumejo. A gre za tvoje življenje, tvojo maternico. Nihče ne more predvideti, kaj boš in česa ne boš obžalovala.

Po spolnem odnosu pojdi vedno na malo potrebo. Tako se boš znebila vseh bakterij, ki so med spolnim odnosom morda zašle v tvoje telo.

Prepričaj se, da se ti modrček povsem prilega. Zakaj bi morala trpeti neudobje? V bližnji trgovini s spodnjim perilom naj te natačno izmerijo in ti pomagajo izbrati najboljšega zate.

Mrzla voda izpira kri. Odličen nasvet za dneve menstruacije. Krvi s hlačk nikoli ne izpiraj s toplo vodo, saj bo tako ostal madež.

Tvoje telo ni čudno. "Joškice, trebuščki, noge, ušesa, nosovi. Vse pride v različnih oblikah in velikostih. Nehaj se že obsojati in se primerjati z drugimi," je navedla neka uporabnica.

Čisto v redu je, če si želiš spolnosti. "Sprejmi svojo seksualnost in si dopovej, da ni prav nič narobe s fantazijami in spolnimi željami."

Ni se ti treba opravičevati za vse. Gre samo za dve besedi, a če ju izrečeš desetkrat na dan vsak dan, bo to začelo vplivati na to, kako te drugi ljudje vidijo.

Priskrbi si osnovno orodje za dom in avto. Zakaj bi se zanašale na nekoga drugega? Poskrbi, da boš doma vedno imela osnovno orodje, s katerim ne boš odvisna od nikogar.

Bodi iskrena do sebe. "Bodi natanko tako duhovita, neodvisna, pametna, seksi, zakomplicirana, nadležna in jezikava, kot si. Vedno se bo našel kdo, ki te bo cenil."

Bolje je biti sama kot z napačnim. "Ne trudi se spremeniti osebe, s katero si. Če ne moreš sprejeti tega, kakršne je, potem ni pravi zate."

Bodi pogumna ob pravem času na pravem mestu. Če nekaj ni pravično in prav, ti ni treba biti tiho in se obnašati kot dama. Najprej si oseba, šele nato ženska.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.