Magazin > Lepota & telo
6727 ogledov

Stvari, ki jih morate prati pogosteje

pralni stroj
Obstaja zelo velika verjetnost, da teh stvari ne perete tako pogosto, kot bi jih morali.

Če jih ne perete dovolj pogosto, ustvarjate pogoje, ki spodbujajo razvoj bakterij. Pri čem morate biti še posebej previdni?

Kopalke
Kopalke morate vedno sprati s tekočo vodo, ko pridete iz bazena ali morja. Doma jih morate temeljito oprati, da odstranite ostanke znoja, sončne kreme, klora in soli. Najbolje, da vzamete blag detergent, jih operete, temeljito sperete in posušite. Najbolje je, da jih ne sušite na soncu. 

Bela oblačila
Če ne želite, da izgubijo svojo belino in postanejo rumenkasta, bele srajce, bluze in nogavice operite po vsakem nošenju. Pred pranjem jih preglejte zaradi morebitnih madežev in le-te, če so prisotni, ustrezno poskusite odstraniti. Bodite pozorni na to, kako toplo vodo lahko uporabljate za pranje belega perila. Posušite jih na zraku ali v sušilcu na nizki temperaturi. 

Pižame
Če se prhate zvečer, bo dovolj, če pižamo operete po tem, ko ste jo nosili trikrat. Če se prhate zjutraj ali če se ponoči veliko potite, jo raje operite po enem ali dveh nošenjih. 

Posteljnina
Rjuhe bi morali oprati enkrat na teden v mlačni ali vroči vodi. Vzglavnike in odeje je treba prati nekje tri do štirikrat na leto. Pri tem pa je treba izbrati med pranjem dodatno izpiranje, da se odstranijo vse sledi detergenta. 

Modrčki
Modrčke bi morali prati po treh ali štirih nošenjih. Pri tem je treba upoštevati, kako dolgo jih nosite in koliko se potite. Najbolje je, da jih operete na roke. Če jih perete v pralnem stroju, pa uporabite posebno vrečko, v katero vstavite modrčke, in izberite najbolj nežen cikel pranja. Posušite jih na zraku. 

Brisače
Brisače za brisanje rok je treba menjati na dan ali dva, odvisno od tega, koliko ljudi brisače uporablja. Brisače za prhanje pa je smiselno oprati po treh ali štirih uporabah. 

Kavbojke
Kavbojke pred pranjem obrnite narobe in jih perite v mlačni ali mrzli vodi. V sušilnem stroju jih posušite pri nižji temperaturi in jih vzemite iz stroja, tik preden so povsem suhe. Zgladite jih z roko, saj boste tako preprečili nastanek gub in poskrbeli, da bo njihova oblika ostala nespremenjena. Priporočljivo je, da jih perete po štirih ali petih nošenjih. 

Šali, kape, rokavice
Že res, da jih potegnemo na plano le v času zimske sezone, a to ne pomeni, da jih operemo le takrat in potem, preden jih spet pospravimo. Priporočljivo je, da jih operete večkrat v sezoni. Pomembno je, da pred pranjem, preverite navodila, zapisana na oblačilih. 
 

Komentarjev 1
  • Avatar Canbenitta
    Canbenitta 00:35 25.februar 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top