Magazin > Lepota & telo
503 ogledov

Stvari, ki ne sodijo v sušilni stroj

Sušilni stroj. Shutterstock
Sušilni stroj je marsikomu olajšal življenje, a je treba biti pri njegov rabi vseeno pozoren.

Nekaterih kosov perila preprosto ne smete dati v sušilni stroj, če jih želite še nositi. 

Kopalke bodo zaradi sušilnega stroja izgubile svojo elastičnost. 

Hlačne nogavice se bodo na takšni vročini skrčile. 

Kopalniške preproge z gumijasto podlogo prav tako niso primerne za sušenje v sušilnem stroju. Temperatura bo poškodovala podlogo, ki bo odstopila od preproge in se začela trgati. Poleg tega lahko guma zaradi pregrevanja v sušilnem stroju zagori. 

Modrčki ne sodijo v sušilni stroj. Zaradi previsoke temperature lahko pride do sprememb v elastičnosti modrčka in njegovi obliki. 

Oblačila, ki imajo okraske, lahko med sušenjem v sušilnem stroju poškodujejo druga oblačila. Posamezni okraski pa lahko zaradi vrtenja odpadejo. 

Če je na listku na oblačilih navedeno, da niso primerna za sušenje v sušilnem stroju, potem to upoštevajte. Če sledite navodilom proizvajalcev glede nege oblačil, bodo ta zelo verjetno dlje časa ostala taka, kot ste jih kupili. 

Pričakujte, da superge po sušenju v stroju ne bodo več takšne, kot so bile prej. 

 

 
Komentarjev 1
  • Snežinko 16:51 22.julij 2016.

    Vse gornje navedbe so s predpostavko, da gre za KLASIČNI sušilni stroj. Že kar nekaj časa prodajajo stroj s toplotno črpalko, ki je energijsko cca. 4x varčnejši, pa še suši na občutno nižji temperaturi kot klasični sušilec, zato ne poškoduje ...prikaži več elastik. Močno priporočam. Primer: v njem z lahkoto posušiš tudi volnene izdelke brez kakršnekoli škode. Večkrat preverjeno.Je pa tak stroj cenovno višje, a se z leti splača, ker uničiš obutno manj perila ter pokuriš veliko manj elektrike.