Magazin > Lepota & telo
32 ogledov

Šušnjara se je odzvala na kritike

Alexander Wang in Nina Šušnjara Žurnal24 main
Modni poznavalci kolekciji Nine Šušnjara očitajo podobnost s kreacijami velikega Alexandera Wanga, a oblikovalka kopiranje zanika in pravi, da je podobnost zgolj naključna.

"Wang je zame super oblikovalec in ga res ne bi kopirala. To se je zgodilo po nesreči. Če me primerjajo z njim, si štejem v čast," govorice o podobnosti med belima oblekama razlaga Nina Šušnjara, ki je najnovejšo kolekcijo oblačil predstavila na tednu mode v Ljubljani.

Nina dodaja, da je podobnost med oblekama opazila šele po tem, ko je bila njena kreacija že ustvarjena: "To se je zgodilo. Tudi pri prvi kolekciji sem uporabila perje, ki je bilo nato en mesec za tem povsod. Očitno sem v koraku s časom, to pride povsem spontano."

In prav zaradi tega, da se zgodbe s podobnostmi med kreacijami ne bi dogajale, se je Nina pred ustvarjanjem novih kolekcij od modnega sveta distancira. "Kadar oblikujem novo kolekcijo, nočem pregledovati tujih tednov mode, niti dela naših oblikovalcev. Čas za pregledovanje kolekcij si vzamem šele, ko končam delo, saj ne želim biti med ustvarjanjem pod nobenim vplivom," sklene oblikovalka.

Komentarjev 1
  • zic 14:37 18.oktober 2013.

    kwa se to preseravajo....kolekcija!!?? ne se j..t, delat naj se raj spravjo, kot tole lublansko preseravanje...