Magazin > Lepota & telo
149 ogledov

Svečana oblačila

Black tie je dogodek, ki zahteva posebno vrsto oblačil.(Foto:Istockphoto) Žurnal24 main
December je mesec družabnih srečanj in zabav. Smoking za moške in večerna toaleta za ženske sta v središču pozornosti.

Če vabilo na dogodek zahteva zapoved oblačenja black tie, si nikar ne zavežite kravate. Black tie je dogodek, ki zahteva posebno vrsto oblačil. Za moške pride v poštev samo smoking, za ženske pa elegantna toaleta.

Prefinjeni moški
Najpogostejša napaka, ki jo moški naredi pri omenjeni zapovedi, je, da si za to priložnost omisli črno obleko z belo srajco in črno kravato – tu je nujen smoking. Ta ima po navadi fazono iz črnega satena, hlače pa imajo ob straneh satenasto črto. Obvezni dodatki so pas za smoking, metuljček in smoking srajca, ki zahteva manšetne gumbe.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ženska eleganca
Ženske na takšnih dogodkih poosebljajo eleganco. Črna barva še vedno prevladuje. “Za žensko black tie opravo ni tako zelo strogih navodil in predpisov kot za moško. Za dogodke, kjer je zapoved oblačenja black tie, lahko dama obleče od koktajl obleke, ki sega malo pod kolena, do dolge večerne obleke. Toaleta naj ne bi slepo sledila modnim trendom, ampak naj bo klasičnega sloga in ne preveč razgaljena. Odvisno od dogodka lahko dodamo tudi rokavice ali oblačilo, ki zakrije roke in ramena,” nam je zaupala modna oblikovalka Maja Štamol.

Čevlje izberite z okusom
Ženske nimajo težav pri izboru čevljev. Klasični salonar k večerni toaleti je večni zmagovalec. Moški se večkrat znajdejo v zadregi. K smokingu spadajo zloščeni usnjeni čevlji brez vezalk. Vendar se veliko moških v njih ne počuti udobno, zato bodo varnejša izbira čevlji z vezalkami – seveda ne kakršnikoli, ampak takšni, ki se podajo k smokingu. Tisti z bolj prefinjenim okusom boste morda izbrali narejene v kombinaciji bleščečega in mat usnja. Za tiste, ki vsak dan v službi nosite čevlje z vezalkami in ste jih vajeni, so takšni čevlji odlična izbira.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.