Magazin > Lepota & telo
335 ogledov

Svet mode je izgubil legendo

André Leon Talley Profimedia
Umrl je André Leon Talley, nekdanji kreativni direktor revije Vogue.

Dolgoletna desna roka urednice revije Vogue, Anne Wintour, André Leon Talley je umrl je v bolnišnici v zvezni državi New York. Dočakal je 73 let. Nekdanji kreativni direktor prej omenjene revije naj bi imel več zdravstvenih težav, kaj je bilo na koncu zanj usodno, pa ni znano. 

Od njega se je na družbenih omrežjih poslovila tudi modna oblikovalka Diane von Fürstenberg, ki je zapisala: "Zbogom, dragi André. Nihče sveta ni videl na tako eleganten in glamurozen način kot ti. Nihče ni bil tako nežen in mogočen kot ti. Svet bo sedaj bolj žalosten. 45 let sem te ljubila in se s tabo smejala. Pogrešala bom tvoje glasne krike in predano prijateljstvo. Zelo te imam rada.“

Talley se je reviji Vogue pridružil leta 1983 in se hitro povzpel na vodilni položaj. Kot kreativni direktor je delal osem let, nato pa je dal odpoved in se preselil v Pariz. Od leta 1998 do 2013 je spet delal za Vogue in pisal članke za W Magazine, Women's Wear Daily, The New York Times in Interview Magazin.

Poleg tega je delal kot stilist, med drugim je oblačil družino Obama, bil pa je tudi žirant v šovu  America's Next Top Model.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.