Magazin > Lepota & telo
43 ogledov

Svobodni John Richmond

John Richmond, jesen/zima 2010/2011
1/18
Žurnal24 main
Britanski oblikovalec, ki ustvarja v Milanu, John Richmond je srečen, da lahko dela, kar si je od nekdaj želel. In pri tem se nikoli ne dolgočasi.

Leta 1960 rojeni oblikovalec je takoj po diplomi na univerzi v Kingstonu oblikoval svojo prvo kolekcijo in sodeloval z Emporiom Armanijem, Josephom Tricotom in znamko Fiorucci. Pomemben del njegovega ustvarjanja je glasba, ki je mnogokrat navdih za njegove kreacije s punk pridihom. Med njegovimi strankami so David Bowie, Madonna, Bryan Adams, Mick Jagger in George Michael, ki je njegovo jakno nosil v videu Faith.

Usnjena jakna in kavbojke
Med njegovimi prepoznavnimi kosi so kavbojke Rich in usnjena jakna. "Opazovalci se odločijo, kateri kos je za oblikovalca značilen. Ampak ja, znan sem po usnjeni jakni in kavbojkah," meni Richmond, ki pa nima svojega najljubšega kosa, saj pri vsakem vidi napake in spremembe, ki bi jih naredil. "Nikoli nisem zadovoljen. Preprosto rad ustvarjam naslednje kose," pravi oblikovalec.

Prazen list je njegov navdih
Njegova inspiracija je njegovo delo. "Da se zjutraj zbudim in se vprašam, kaj bom naredil. Še en prazen list papirja in rišem lahko, kar hočem," je povedal v enem izmed intervjujev. Richmond še pravi, da je proces ustvarjanja veliko prijetnejši, a končni izdelek je prijetnost za stranke. Njegove zamisli za jesen in zimo 2010/2011 si oglejte v galeriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.