Magazin > Lepota & telo
26 ogledov

Tako boste lažje shujšali

hujšanje Shutterstock
Da je nakupovanje z nakupovalnim seznamom prijazno za denarnico, ni nič novega, avstralski raziskovalci pa dodajajo, da takšno nakupovanje pomaga tudi pri hujšanju.

Če želite shujšati, se torej po nakupih odpravite z nakupovalnim seznamom, svetujejo raziskovalci z Univerze v Melbournu, ki so pod drobnogled vzeli 163 žensk z odvečnimi kilogrami.

Vse ženske so sodelovale v prilagojenem šestmesečnem shujševalnem programu z določenim prehranjevalnim načrtom in predpisano telesno dejavnostjo, polovica od njih pa se je morala po nakupih vedno odpraviti z nakupovalnim seznamom, piše Daily Mail.

Po pol leta so rezultati presenetili celo raziskovalce. Ženske, ki so nakupe živil opravljale z nakupovalnim seznamom, so v povprečju izgubile 12 kilogramov, kar je štiri kilograme več, kolikor so jih izgubile ženske, ki si pri nakupovanju niso pomagale s seznamom.

Raziskovalci dokazujejo, da se učinek impulzivnega nakupovanja pogosto odraža tudi na postavi in zdravstvenem stanju, zato svetujejo, da se po nakupih nikoli ne odpravite brez nakupovalnega seznama. Poleg tega da boste kupili le tisto, kar res potrebujete, boste prihranili nekaj denarja, nakupe pa opravili hitreje kot sicer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.