Magazin > Lepota & telo
263 ogledov

Tako boste na dan zaužili do 1000 kalorij manj!

zivljenje 25.10.13. mandlji, foto: shutterstock Shutterstock
Že jeste mandlje? Preberite članek in izvedeli boste, zakaj jih je dobro umestiti na jedilnik!

Mandlji so zdravi, pomagajo pa tudi pri hujšanju. Zahvaljujoč idealnemu razmerju med dobrimi maščobami in hranili namreč brzdajo apetiti. Raziskave so pokazale, da so bili tisti, ki so na dan pojedli pest mandljev, bolj zdravi, poleg tega pa niso imeli težav s težo, čeprav ti oreščki vsebujejo kar nekaj kalorij …

Zadostuje že 60 gramov mandljev na dan

Ker mandlji vzdržujejo zdravo raven sladkorja v krvi, znatno znižujejo verjetnost za nastanek sladkorne bolezni in srčnih težav. Če jih na dan pojeste 60 gramov, med obroki ne boste občutili lakote in zato manjkrat posegli po nezdravih prigrizkih. Pravijo, da boste na dan zaužili celo do 1000 kalorij manj, če boste na svoj jedilnik umestili mandlje. Poskušajte tudi druga živila nadomestiti z izdelki iz teh oreščkov. Namesto navadnega mleka pijte mandljevega, namesto čokolado pa si privoščite košček marcipana.

Z mandlji do sanjske postave

Vlaknine
Mandlji vsebujejo rastlinska vlakna, ki so kalorična, a zelo nasitna

Vitamina E in B
Vitamin B pospešuje prebavo, vitaminu E pa se lahko zahvalite za sijočo polt.

Kakovostne rastlinske beljakovine
100 gramov mandljev vsebuje 21 gramov beljakovin, enako kot ribji filet. Mandljeve beljakovine kombiniraj z mlečnimi izdelki. Ta kombinacija rastlinskih in živalskih proteinov je namreč zelo nasitna.

Maščobne kisline za dolgo življenje
Vsebujejo oleinske in linolne kisline, ki zagotavljajo zdravo razmerje med slabim in holesterolom holesterolom in tako ščitijo pred srčno kapjo in aterosklerozo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.