Magazin > Lepota & telo
53 ogledov

Tako boste pokurili 20 odstotkov več kalorij

telovadba Shutterstock
Preprost trik, kako med telovadbo pokuriti 20 odstotkov več kalorij obstaja, a zahteva kar nekaj volje in discipline.

Strokovnjaki z univerze Northumbrija so k sodelovanju povabili 12 odraslih moških, ki so jih razdelili v dve skupini. Prva skupina moških se je zjutraj pred zajtrkom odpravila na trening v telovadnico, druga skupina pa se je na trening odpravila po zajtrku. Vsem moškim so strokovnjaki pred in po treningu izmerili količino maščobe v telesu, spremljali pa so tudi porabo kalorij med telesno aktivnostjo. Ugotovili so, da so moški, ki so se na trening odpravili pred zajtrkom porabili okoli 20 odstotkov več kalorij in pokurili enako toliko več maščobe kot tisti, ki so pred treningom zajtrkovali.

Po opravljenem treningu so vsi sodelujoči popili enako količino čokoladnega beljakovinskega napitka, kasneje so za kosilo jedli testenine. Raziskovalci so jih prosili, naj pojedo toliko, da bodo prijetno silti, medtem pa so strokovnjaki pri vsakemu izmerili kalorijsko vrednost zaužite hrane in količino zaužitih maščob.

Ugotovili so, da so tisti, ki so se na telovadbo odpravili na tešče, za kosilo pojedli manj, torej povečane porabe kalorij med jutranjo telovadbo niso nadomestili z naslednjim obrokom.

"Rezultati raziskave so pokazali, da telovadba ne povečuje apetita, ter ne vpliva na kasnejše povečano uživanje hrane," je za časopis Journal of Notrition povedal Javier Gonzalez, eden od avtorjev raziskave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.