Magazin > Lepota & telo
99 ogledov

Tako češpljico obleče naš znani oblikovalec

Peter Movrin
1/19
Jani Ugrin
Na drugem dnevu tedna mode Mercedes-Benz se je predstavil tudi priznani domači modni oblikovalec Peter Movrin, ki ga že cenijo v Hollywoodu.

Osrednji del včerajšnjega drugega dneva Mercedes-Benz Fashion Weeka Ljubljana je bil namenjen petim modnim revijam:

Peter Movrin
Modna srenja Petra Movrina, nagrajenca Univerzitetne Prešernove nagrade za leto 2015, budno spremlja vse od začetka njegove poti leta 2008. Njegove kreacije izbirajo svetovno znane dive, v njegovem delu lahko uživamo ob ugledu filma Igre lakote – Upor, 2. del. Peter pa je v tokratni kolekciji na pisto poslal tako ekstravagantne kose, ki razkrivajo veliko gole kože in v ospredje postavljajo ženske atribute, kot tudi take, ki so primerni za bolj vsakodnevne priložnosti.

AKULTURA
Akultura je modna znamka polna asimetrij, ustanovljena s podpisom oblikovalke Alenke Globočnik Fabjan. Gre za kose oblačil, ki jih navdihuje življenje samo. Akultura posega po materialih in krojih, ki so primerni za vse letne čase. Razlika je le v načinu nošenja in načinu kombiniranja posameznih kosov oblačil.

SENS
Oblikovalka Zlata Zavašnik od leta 1994 ustvarja moška oblačila pod blagovno znamko SENS. Navdih črpa v vzorcih novih tkanin, ki jo s svojo teksturo in barvo popeljejo naprej. Na tokratni modni reviji MBFWLJ se je oblikovalka poigravala z iskanjem meja in potovanjem onstran koncepta klasične moške obleke in srajce.

Spirit by T.B.
Tomislav Bahorić je modni oblikovalec, ki modo uživa in živi že od malih nog. »Čudežni deček« je že s svojo prvo samostojno kolekcijo požel val navdušenja, s svojim premišljeno zasnovanim modnim konceptom pa si je v medijih prislužil številne laskave nazive kot je »novi up hrvaške moške mode«. Spirit by T.B. je znamka, ki navdušuje z uporabo najkakovostnejših materialov ter urbanih elementov dekonstrukcije.

Cliché
Jelena Pirkmajer se pod svojim ustvarjanjem podpisuje z imenom Clichė vse od leta 1991. Njen navdih je ženska, ki ljubi življenje.  Estetsko je najbolj naklonjena obdobju druge polovice  prejšnjega stoletja, nenehno pa išče sveže idealne rešitve pri oblikovanju in uporablja nove, "pametne" materiale. Poleg izjemne vrline v kakovosti Clichė spodbuja modni inteligenčni kvocient ter individualni slog oblačenja. Kolekcija jesen-zima 2016 bo seksi, ženstvena, vesela, igriva in super uporabna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.